Be nice op social media!

Ik ben boos! Social media is bedoeld voor leuke en gezellige berichten. Althans dat vind ik.

Ik gebruik het voor de gezellige momenten uit mijn leven. Of als ik weer eens een foto zie van mijn kinderen waar ik poepietrots op ben. Of als ik professioneel gezien een specifiek bedrijf wil promoten.

 

Vanmorgen toen ik mijn telefoon aandeed en mijn standaard riedeltje deed, krant lezen, mails lezen en uiteindelijk ff door FB scrollen, viel mijn oog op een bericht van een meisje. Journaliste van beroep voor een aantal mooie bladen. Hoewel ik haar erg hoog heb zitten, stoorde ik mij mateloos aan het bericht wat door haar was gepost.

Het bericht ging over Carice van Houten. Door middel van twee foto’s van deze grote actrice naast elkaar te plakken, werd zij ongenadig afgeslacht op haar uiterlijk. Geschrokken las ik de reacties die daaronder stonden. In mijn eerste woedebui, die je van mij niet wilt om acht uur in de morgen, wilde ik daar direct iets gemeens onder zetten ten aanzien van deze journaliste. Ik vind het oneerlijk en vooral gemeen hoe zomaar random mensen een mening over iemand hebben die ze niet kennen.

Onrecht

Ik heb Carice een aantal keren ontmoet en met haar gesproken. Zelden heb ik iemand ontmoet die zo bescheiden is. Ze is grappig, lief en prachtig om te zien! Ze is gewoon een goed mens. Jawel, een mens en dat is nu exact de reden dat ik boos werd.

Schijnbaar vinden we het normaal dat we social media gebruiken om mensen te kwetsen, onderuit te halen of gewoon met onwaarheden social media te bevuilen. Tell me why? Wie zit daar op te wachten? Waarom willen we dit soort dingen nu toch de wereld ingooien. 

Ik word blij van leuke berichten, ik kan ontroerd zijn van lieve berichten. Ik word boos van onrecht. Laten we nu eens met z’n allen het goede voorbeeld geven en gewoon eens, zomaar op Facebook of Twitter, iemand een compliment geven. Of op straat een willekeurig iemand een lach geven. Je zult verbaasd zijn wat dat doet met iemand. Je zult zien dat het een positief effect heeft.

Wat mij betreft geef ik het startsein voor de nationale Be Nice Op Social Media dag! Tweet iemand die je een compliment zou willen geven. Schrijf op je status eens gewoon iets aardigs over een ander mens.
Gewoon zomaar, om zomaar iemands dag een extra kleurtje te geven.

Vandaag, 29 maart, staat mijn Be Nice Op Social Media status, met daarin iemand die een compliment hoort te krijgen op mijn tijdlijn. Gewoon om nu eens de negatieve berichten onder te sneeuwen met alleen maar gezellige geluiden.

Gerelateerde artikelen

FemNa40