Busje komt zo… of toch niet?

Omdat het autorijden niet meer zo goed gaat (een combinatie van oogproblemen en vermoeidheid), heb ik recht om gebruik te maken van de RegioTaxi. Een mooi initiatief waar vooral door ouderen (lees 70+) gebruik van gemaakt wordt.

 

Heel soms zit er ook een leeftijdgenoot in het de taxi (of het busje). Vaak is dat dan ook een lotgenoot.


We zijn dan ook niet zo moeilijk te herkennen: jonger dan 70, lopend met een stok of zittend in een rolstoel. De 7-0plussers zie je vaak denken (of soms zeggen ze het ook): ‘ze is nog veel te jong om met het busje mee te mogen, dat mogen wij alleen!’. Jammer voor hen, ik mag wel mee.

Busje

Met zo’n busje meegaan werkt als volgt (het zou een mooie wiskunde opgave zijn voor mijn zoon): stel je moet om 10.00 uur in het Hofpoort ziekenhuis zijn: het busje mag er 2x zo lang over doen, dus max. 50 minuten. Je moet een kwartier van te voren klaar zitten, het busje mag een kwartier laten komen dan de afgesproken tijd: hoe laat moet je dan het busje reserveren?

Juist: 08.55 uur voor de zekerheid reserveer ik het busje om 08.45 uur, dat betekent dat ik om 08.30 uur klaar moet zitten. Als het busje om 08.30 komt en direct naar Woerden rijdt, ben ik om 08.55 uur in het ziekenhuis. Niet zo erg, ze hebben daar lekkere cappucino en ik lees daar de Metro.

Wachten

Maar soms (alhoewel, zeer regelmatig), en daar zijn mijn kinderen wel eens getuige van geweest: komt het busje niet op tijd. Het busje mag 15 minuten te laat komen, dus tot 09.00 uur moet ik geduldig blijven wachten (kan ik thuis de krant vast lezen). Als het busje er om 09.00 uur nog niet is, ga ik bellen met de centrale. Het standaard antwoord is dan: ‘het busje is onderweg en komt zo’. Als ik dan vraag wanneer hij komt, gaat de telefoniste overleggen en komt het standaard antwoord: het busje heeft iets vertraging opgelopen, maar het komt zo. Bij mij begint het stoom uit mijn oren te komen, ik kan hier gewoon niet aan wennen. Ik zie mijn kinderen al naar me kijken, oje, daar gaat ze weer.

Als zo’n busje dan bv om 09.15 uur komt en ik tegen de chauffeur zeg: ‘u bent te laat, ik moet om 10.00 uur in het ziekenhuis zijn’, is het antwoord standaard: ‘had u op tijd moeten reserveren mevrouwtje’.

Soms zit het busje al heel vol als ik instap en maken we een toeristische route op weg naar Woerden. We zetten eerst iemand af in Mijdrecht, daarna een ander in Wilnis, vervolgens halen we iemand op in Vinkeveen, daarna gaan we naar Harmelen alwaar de in Vinkeveen opgestapte persoon wordt afgezet. Daarna rijden we in Woerden langs het ziekenhuis om in Woerden centrum iemand op te halen om uiteindelijk om 10.30 uur bij het ziekenhuis zelf aan te komen. Mijn bloeddruk is hoog, ik heb mijn afspraak gemist.

Tja, busje komt zo. Mijn kinderen kunnen er nog om lachen. Nu ik nog.

FemNa40