I love Gouda

Gouda, mijn thuishaven, ik reis de hele wereld rond vanwege mijn beroep (stewardess), maar mijn hart ligt hier! Lekker op mijn fiets het centrum in met mijn dochter van 8 of met een vriendin op weg naar de gezelligheid op en rond het mooie marktplein.

Rondslenteren langs de grachtjes, binnenplaatjes, steegjes, de aankleding van de stad door middel van gezellige felgekleurde kussens, planten en bloemen en de heerlijke ijsjes waarmee ik zoveel mensen rond zie lopen, doen mij beseffen dat ik in een schitterend en gezellig stadje woon!

Ik ben trots op mijn stadje! HET kaasstadje!

HET kaasstadje. Natuurlijk is Gouda ook bekend vanwege de heerlijke stroopwafels, de kaarsen, het mooie stadhuis, kaarsjesavond en nog veel meer, maar deze keer gaat het over: KAAS!

Wij hebben altijd kaas in huis, het liefst een lekker groot stuk extra belegen of oude boeren kaas, heerlijk op donkerbruin brood of zomaar een stukje uit het vuistje.

Het liefst koop ik mijn kaas op de warenmarkt op donderdag of zaterdag, wetende dat het gemaakt is op een boerderij hier in de buurt.

Kaasmarkt

Tot en met 28 augustus is er iedere donderdag een kaasmarkt,  een mooi gezicht hoe de boeren, net als in het verre verleden, met handjeklap de prijs van de beste kaas bepalen. De kaas wordt gewogen in de Goudse Waag, deze ligt direct aan het mooie en gezellige marktplein.

Naast het verhandelen en wegen van de kaas wordt er ook kaas gemaakt en kun je een rondrit maken met de Kaasexpress. De kaasmeisjes hebben veel bekijks in hun klederdracht bij de vele toeristen maar ook bij de inwoners van Gouda. Het blijft leuk om naar te kijken!

Je kunt de kaasmarkt bezoeken van 10:00 tot 13:00. Daarna vind ik het heerlijk om lekker te lunchen op een van de leuke terrassen, daar een pannenkoek te eten met mijn dochter of voor een lekkere gezonde salade te kiezen met een glaasje rose wanneer ik met een vriendin ben!

Of natuurlijk aan het einde van de middag een borrel met: KAAS!

FemNa40