Column: Lente! en Gooische Vrouwen

Wat een zaligheid als je nu naar buiten kijkt.
Wat worden we enorm verwend zeg met dat mooie weer! Het is werkelijk niet meer te hopen dat er iets van een beetje winter aankomt, of zal het gaan sneeuwen in de zomer?

Je hebt er toch werkelijk geen idee meer van. Voorlopig genieten we hier met zijn allen van en worden we vanzelf vrolijk en blij.

 

Afgelopen week was ik ook weer helemaal blij. Op donderdag jl. was er weer een Gooische Vrouwen Zakenlunch, waar dit keer Susan Kloet kwam spreken. Voorheen had ik eerlijk gezegd nog nooit van haar gehoord, maar via één van mijn collega-initiatiefnemers was zij voorgedragen.

Susan was tot 4 jaar geleden een heuse Gooische vrouw. Zij vertrok met man en hond naar Chicago, waar ze zich ging verdiepen in het Enneagram. Door haar voormalige werk in Nederland als coach en mediator was ze wel met het enneagram in aanraking gekomen, maar in de US had ze meer tijd.

Ze volgde de opleiding teacher, om zich uiteindelijk Master te mogen noemen in het Enneagram. Door privé-omstandigheden viel ze op een gegeven moment in een zwart gat en viel terug op mediteren. Ze merkte dat haar dat sterker maakte en ontdekte een 21 daags meditatieprogramma van Deepak Chopra op internet, wat ze trouw ging uitvoeren. Het blijkt dat na 21 dagen een gewoonte blijvend wordt.

Ze merkte zo enorm dat het hielp en besloot zich voor een opleiding teacher mediation bij het Deepak Chopra center in California op te geven. Ze verhuisde zelfs naar die plaats. Inmiddels mag ze zich gecertificeerd DC master in the mediation noemen en als zodanig geeft ze meditatielessen in Amerika en Europa.

Ook wij begonnen eerst met een hele korte ademmeditatie om te gronden, zoals dat heet. En dat helpt kan ik je zeggen. Ik kwam als een bezetene weer binnenrennen, omdat ik wat aan de late kant was. Zelf hou ik altijd een praatje voor het gezelschap om de spreekster van die dag te introduceren, maar omdat ik mijn laarzen niet kon vinden, deed ik uiteindelijk flatjes aan, maar eigenlijk was het niet naar mijn zin.

Ik heb inmiddels wel zo'n houding dat ik dat dan weer snel van me afgooi, maar desondanks was ik toch gehaast. Door 3x goed in- en uit te ademen kom je terug in het hier en nu, zo dus ook de hele zaal met dames.
Susan begon te vertellen over zichzelf om een bruggetje te maken naar het enneagram. Het blijkt dat er 9 types zijn met elk hun specifieke kenmerken.

Wanneer je nu weet wat je zelf bent en bijvoorbeeld ook weet wat de kenmerken van je partner of collega's zijn, dan kun je veel beter op situaties inspelen en jezelf en de ander beter begrijpen. Het is dan ook mogelijk om een 'Skype'-coach sessie bij Susan te volgen of te wachten tot juni wanneer ze weer terugkomt naar nederland.

Lichtend Hart Festival op 21 juni

Susan zal ook aanwezig zijn en een paar leuke workshops voor haar rekening nemen op ons Lichtend Hart Festival op 21 juni in Laren. Ze is zo enthousiast over ons initiatief, dat ze spontaan aanbood om mee te werken. Ik was werkelijk helemaal flebbergastic toen ik dat hoorde.

Het festival houden we in het hart van Laren, het Brinkhuis. Een voormalig klooster met een hele mooie tuin,
wat compleet gemoderniseerd is en heel goed aanvoelt. Het klopt gewoon! En zeker nu de één na de andere grootheid zich aandient, gaat het een super gevarieerd festival worden.

Al met al was het een enerverende week en ik ben blij dat we vandaag lekker kunnen gaan rondrijden in de oldtimer van Willibrord, die we weer uit de winterstalling hebben gehaald. Haartjes in de wind en gezicht in de zon! Lente kom maar op!

FemNa40