Ik ben moeder van Merel, partner van Willibrord Frequin, ondernemer, woon in Laren, drink een borrel in de plaatselijke kroeg, eet regelmatig buiten de deur, kom op de glitter en glamourparty’s van Bekend Nederland, sta ook wel eens in de roddelbladen of kom op tv!!! Ik voldoe hiermee aan alle vooroordelen van een Gooise Vrouw, maar niets is minder waar!


uit een middenstandsmilieu, opgegroeid in een mooie buitenwijk van Rotterdam, blijf ik een echte nuchtere Rotterdamse, die absoluut niet tegen onrecht kan, recht voor haar raap is en van mijn hart geen moordkuil maak; waar mijn dierbaren meer dan welkom zijn voor een goed gesprek, een lekkere pot met eten en een goed glas wijn.


Mijn rugzak is behoorlijk gevuld met vele mooie en helaas minstens zoveel verdrietige momenten die mij hebben gemaakt wie ik nu ben, een sterke vrouw die op handen wordt gedragen door kind en man.


Toen ik bijna 5 jaar oud was, overleed mijn vader aan een hartstilstand. Mijn moeder was 32 en bleef achter met 4 kleine kinderen van 2,4,6 en 8 jaar oud. Dit moment heeft mijn hele leven onherroepelijk beïnvloed. Helaas herhaalde de geschiedenis zich 4,5 geleden voor mijn dochtertje. Ook haar vader en mijn man overleed plotseling.


Ik wil jullie in mijn wekelijkse column graag meenemen in mijn leven met de waan van de dag en regelmatig mijn levensverhaal spinnen door de zinnen heen.


Veel leesplezier
Gesina

Linkedin: Gesina Lodewijkx

Column: Première en geboorte!

Door:

21 September, de 110de geboortedag van mijn oma, waren wij op de première van het in 1955 afspelende 'Moeder ik wil bij de revue!' Het was een klein beetje of ik naar de geschiedenis van mijn familie zat te kijken.

Lees verder

Column: Verrassingsfeestje!

Door:

Afgelopen zaterdag was Willibrord jarig. Het leukste is om hem te foppen en volledig op het verkeerde been te zetten. Ik moest dus flink aan de bak om hem te verrassen, met hulp van zijn kinderen.

Lees verder

Loom rage!

Door:

Het zal ergens halverwege mei geweest zijn, dat ik bij mijn vriendin was en haar kinderen druk bezig waren oranje en rood/wit/blauwe armbandjes te "punniken".

Lees verder

Column: Zomervakantie!

Door:

Eindelijk is de langverwachte zomervakantie begonnen. Even geen wekker om 7 uur, geen schoolstress, gewoon alles op ons gemakje doen. Lijstjes afwerken van dingen die al zolang gedaan moeten worden.

Lees verder

Column: Pinksteren

Door:

Afgelopen vrijdag zag ik op de wegen rondom ons dorp hele colonnes auto's met caravans vertrekken richting het Oosten. Gezinnen die de Pinksterdagen gezellig doorbrengen op een van vele mooie campings.

Lees verder

Column: Merels verjaardag!

Door:

Deze weken lijkt het wel of iedereen jarig is! Ik heb werkelijk waar allemaal Tweelingen om mij heen. Hoe dat komt, ik heb geen idee. De belangrijkste jarige is natuurlijk mijn Mereltje, inmiddels even lang als ik!

Lees verder

Column: druk, druk, druk

Door:

Ik kreeg 7 cadeautjes voor moederdag en als laatste een uitdraai van de computer, waarop stond dat W. en ik de volgende dag voor 3 dagen richting Limburg zouden gaan en overnachten in een heus kasteel!

Lees verder

Column: Chakradance!

Door:

Nicole, vriendin en mede-organisator van het Lichtend Hart Festival, heeft de opleiding gedaan voor faciliator Chakradance. Afgelopen donderdag mocht zij examen doen.

Lees verder

Column: Barcelona!

Door:

In elke meivakantie probeer ik samen met Merel een weekje weg te gaan. Even qualitytime met mijn dochter. Het is altijd supergezellig en kunnen dan lekker op ons gemakje doen wat wij willen.

Lees verder

Column: Carnaval!

Door:

En dan is er zomaar weer een jaar voorbij! In mijn gevoel waren we nog maar een paar maanden geleden naar het carnaval geweest! Wat vliegt die tijd….

Lees verder

Column: Krokusvakantie!

Door:

Wat lekker zeg, de krokusvakantie is begonnen. Even geen wekker om 7 uur en geen Merel die al vanaf 7.30 uur met d'r vriendin aan het face-timen is over de kledingkeuze van die dag.

Lees verder

Column: A Brand New Year!

Door:

Wat een zaligheid weer, een heel nieuw jaar voor ons, een mooie lege agenda, kerstboom de deur uit, nieuwe hoes om de bank, de eerste tulpen in de vaas en heel veel voornemens en plannen.

Lees verder

Column: Kerstdrukte!

Door:

Wat is het toch altijd zo’n 2 weken voor Kerstmis dat iedereen gaat rennen en afspreken als een gek. Vanmorgen bij de plaatselijke supermarkt zag ik al allerlei lekkers liggen voor de kerstdagen.

Lees verder

Column: Hectisch weekje!

Door:

Het begon al vorige week zaterdag. ’s Morgens had ik nog een laatste belangrijke vergadering voor mijn evenement Larense Zaken, daarna door naar de kapper en toen naar het Ronnie Tober Foundation Gala.

Lees verder

Column: Premières

Door:

Nadat ik ’s morgens me in het zweet had gewerkt om de nodige kilo’s eraf te krijgen, vloog ik ’s middags van de ene afspraak naar de andere en gingen wij ’s avonds naar Hoofddorp voor een première, onze eerste van het se

Lees verder