Ik ben niet gek. Ik ben een vliegtuig

Waarschijnlijk denk je nu bij jezelf? Wat is hier aan de hand? Geïnspireerd door alle serieusheid die ik om mijzelf heen bespeur.

Had ik nu eens zin om onverwacht uit de hoek te komen. Een tikje gek. En waarom ook niet?

Niets zo heerlijk als zo nu en dan (leuk) onvoor-spelbaar gedrag.

 

Nee, nee! Het kan niet meer!

Denk je bij jezelf. Ik ben in de veertig. Ik ben getrouwd en ik heb een kind. Dus eens een beetje gek doen is er niet meer bij? Niets is minder waar. Zelfs als je het gevoel hebt dat jij altijd serieus bent. Dat dit niet iets voor jou is. Denk dan eens aan dingen als: Carnaval, Koningsdag, vooruit...het WK (of EK). Laat je jezelf echt nooit meeslepen? Nee? En een themafeest dan?

Show yourself

Niets zo heerlijk om je eens van een totaal andere kant te laten zien. Een heel klein beetje 'gek' doen. Als ik naar mijzelf kijk. Toen ik nog als directiesecretaresse bij een grote bank werkte. Ik er natuurlijk altijd tip top netjes, gestyled, 'bank-fähig' uitzag. Weet ik nog dat ik er oprecht van kon genieten om er dan toch wel eens een tikje 'anders' uit te zien. Een spijkerbroek (maar dan wel met een colbertje en killerheels). Een chique jurkje, maar wel met opvallende statement-necklace.

Eenheidsgevoel

Is dat 'gek'? Ok, dat zijn nog wat 'tamme' voorbeelden. Ik kan er oprecht van genieten om mensen echt uit hun dak te zien gaan als Nederland een doelpunt scoort. Zelf volledig aan meegedaan, inclusief oranje pruik. Fantastisch, het 'eenheidsgevoel' wat zich van mensen meester maakt. Niet alleen bij jonge mensen dus.

MILF

Wat is dat toch, dat je het gevoel krijgt altijd serieus te moeten zijn als je boven een bepaalde leeftijd bent beland? Ik lees wel eens artikelen over vrouwen boven de 35/40 die uitgaan en dan in het gunstigste geval als 'MILF' (google even de betekenis) worden beschouwd en in het meest ongunstige geval als een 'oude muts'. Waarom? Omdat je nog plezier wilt hebben?

Moraal van het verhaal

Genieten is iets van alle leeftijden. Laten we elkaar niet in hokjes proberen te duwen. Zonder iemand wat te willen aanpraten. Ook boven de veertig (of dertig) kan en mag je nog lol hebben. Je wel eens laten gaan. Een tikje gek doen. Je voelt per slot van rekening zelf wel aan wat bij je past...of niet. Toch?

Doe jij nog wel eens iets geks? Ik ben er benieuwd naar!

Tot de volgende keer, Rory Blokzijl 40envoorheteerstmoeder.nl

FemNa40