Scootmobiel les

Scootmobiel les, omdat fietsen niet meer gaat. Ik heb nu sinds 3 jaar een scootmobiel. Fietsen gaat niet meer, mijn balans laat me in de steek waardoor er gevaarlijke verkeerssituaties ontstonden en dat is niet handig.

 

Fietsen gaat niet meer

Ik heb nu sinds 3 jaar een scootmobiel. Fietsen gaat niet meer, mijn balans laat me in de steek waardoor er gevaarlijke verkeerssituaties ontstonden en dat is niet handig.
Een half jaar nadat ik mijn scoot kreeg, ontving ik een uitnodiging van Veilig Verkeer Nederland voor een rijvaardigheid training. In eerste instantie belande die in de oud-papierbak, maar later haalde ik die er toch weer uit. Ik melde me telefonisch aan: de telefoniste wilde een paar gegevens noteren: ‘hoe oud is uw moeder’?’, Op het antwoord dat ik mezelf aan wilde melden, was het even stil.

Lessen

Op een zonnige dag toog ik naar de Willestee alwaar de training plaats zal vinden. Buiten staan al een aantal scoots. De meeste, net zoals de mijne, donkerblauw met een zwart mandje. Binnen moet ik me weer aanmelden: ‘komt u als begeleider van iemand?’, nee, ik kom voor mezelf, weer is het even stil. Ik ben veruit de jongste deelnemer, maar zal ik vaker meemaken.

Na wat theorie (altijd handig, want mijn rijbewijs heb ik ook al weer 27 jaar geleden gehaald) gaan we op pad. Slalom rijden op het parkeerterrein, achteruit inparkeren en na mogen we echt op pad. Iemand van Veilig Verkeer Nederland op de fiets voorop (met vlaggetje) en iemand van Veilig Verkeer Nederland achterop (ook met vlaggetje). We scooten een rondje door Wilnis. Onderweg bespreken we elkaars scoor (hoe hard kan die van u?, goh, wat heeft u een groot mandje op uw scoot, etc. etc.).

2e deel training

Een week later is het 2e deel van de training. Nog meer theorie, nog een rondje rijden en dan is er koffie! Na de koffie is er de diploma-uitreiking. Een ambtenaar van de gemeente De Ronde Venen is speciaal voor deze gelegenheid naar de Willeste gekomen. Met een formeel gezicht en een nog formelere stem reikt hij mij het diploma uit. Ik ben geslaagd voor alle onderdelen. Ik kijk hem even aan en verwacht een tinteling in zijn ogen, een soort van ingehouden lach op zijn gezicht. Maar nee, hij is en blijft heel serieus. Ik kan mijn lach niet inhouden en vlucht naar de toiletten. Ik kan dit helaas niet zo serieus nemen.

Maar, ik heb 2 leuke ochtenden gehad, gezellige gekletst en heb mijn scootmobiel diploma.

Die neemt niemand mij meer af.

FemNa40