Ik ben geboren in 1964 in het Brabantse land en wel in het gezellige, mooie Den Bosch. Ik ben gehuwd, heb 1 zoon en woon inmiddels 17 jaar in Mijdrecht.

Mijn hele carrière ligt in de zorg, ik ben begonnen als ziekenverzorgende in een verpleeghuis, heb daarna ruim 25 jaar in het UMC Utrecht gewerkt op de hart/longdivisie als verpleegkundige/CCU verpleegkundige. Momenteel ben ik daar alleen nog als oproeper werkzaam.
Het heeft mijn kennis ook buiten het ziekenhuis laten inzetten, doordat ik ook als instructeur werk bij Stichting Reanimatie Woerden, waar ik aan mijn mede burgers, les geef in reanimeren en het gebruik van de AED.

Mijn carrière is verder gegaan in het Johannes Hospitium de Ronde Venen, waar ik nu alweer ruim 10 jaar actief als verpleegkundige werkzaam ben.
Dit werk samen doen met vrijwilligers maakt de zorg bijzonder, het is werken met je hart!

Ik ben door al mijn werkzaamheden onder de indruk geraakt van het hart, een orgaan wat ervoor zorgt dat we in leven blijven, dat we kunnen doen wat we willen, niet alleen lichamelijk maar ook emotioneel. Het laat ons voelen en ervaren wat gevoelens zijn.

Toen mij dus gevraagd werd om iets voor FemNa40 te gaan schrijven, dacht ik dat het een mooi moment was om deze dames informatie te geven over het hart, de werking, de veranderingen naarmate we ouder worden en wat het hart voor ons betekent…….

Waar het hart vol van is…

Door:

In mijn eerste schrijven wil ik eerst eens kijken wat het hart voor plaats inneemt in onze taal. Kijkend naar de spreekwoorden en gezegdes, zie ik dat het hart een veel voorkomend item is.

Lees verder