Een kledingkast vol fauna

Het stijldossier Wild Things

Modetrends zijn er voor iedereen. Voor mensen die trendgevoelig zijn en de catwalk nauwlettend in de gaten houden, maar ook voor mensen die minder snel meewaaien met de ‘hits’ en liever gaan voor een tijdloze stijl.

Voor mensen die wat te besteden hebben en voor rasechte koopjesjagers. Jong of oud, we dragen allemaal wel iets om het lijf dat in lijn loopt met het hedendaagse modeseizoen.

 

In dit stijldossier laten we zien hoe een gewaagde trend als ‘Wild Things’ door verschillende soorten vrouwen te dragen is. Hulde voor het panterisme!

Inspiratie uit het dierenrijk

Faux fur (lees: nepbont), leer met slangen- of crocoprint, suède, veren, panterprints en lammy: dit is het moment om alle aaibare stukken uit de kast te halen. Het voordeel van deze beestachtige stijl? Met één item creëer je een opvallend silhouet, waarmee je de show steelt en tegelijkertijd de regen en wind trotseert.

Die zachte vacht heeft dus twee functies: verwarmen en verrassen! Hoe vind je items die bij je persoonlijke stijl en budget passen? Simpel, we zetten een aantal voorbeelden op een rijtje! 

Comfort & Ongecompliceerd: kan ik het dragen op de fiets?

Ben je praktisch ingesteld en shop je vooral omdat het moet? Dan is het zaak dat de kleding lekker beweegt, prijsvriendelijk is en lang meegaat.

Misschien ben je wel voorzichtig met trends en kies je liever voor subtiele items? Gelukkig zijn er genoeg comfortabele stukken die even aangenaam zijn voor het oog.

Een tricot tuniek in animal style bedekt en kleedt af. Of een t-shirt met tijgerkop (in de stijl van Kenzo’s hyperpopulaire tijgertrui), die je stoer doch vlot houdt met een legergroene cargopants en gebreid vest. Een dierlijk sjaaltje om de hals en klaar ben je!

Feminine & Trendy: kan ik laten zien wat ik in huis heb?

Sta je graag in het middelpunt van de belangstelling en laat je zien wat moeder natuur je heeft gegeven? Dan kies je waarschijnlijk voor stukken die de lichaamsvormen accentueren.

Je vindt het misschien wel belangrijk om op te vallen, maar hecht ook waarde aan stijlvolle kleding, met een wild randje.
Deze animaltrend komt dus goed tot z’n recht bij jou!

Met een denim item als tegenhanger waak je ervoor dat je outfit ordinair uitpakt. Denk bijvoorbeeld aan een denim jack met faux bontje, dat je combineert met een leren broek.

Durf je een stap verder te gaan, kies dan voor een felgekleurd jack met ‘manen’! Je herhaalt dit dierenthema in andere kledingstukken, telkens op een nieuwe manier: loafers in luipaardprint, een t-shirt met dierenopdruk en als finishing touch een ketting geheel in het Wild Things-thema. Om je tanden in te zetten!

Klassiek & Verzorgd: kom ik gepast voor de dag?

Voor de meer formal ladies is het belangrijk dat de outfit gepast is voor iedere gelegenheid. Je houdt je vast aan één signatuur en waait minder wuft mee met vluchtige trends.

Ook voor iemand met een klassieke stijl is een trend als Wild Things toe te passen. Kies een basiskleur (zwart bijvoorbeeld) en één basisitem (een keurige kokerrok), die je vervolgens combineert met een jasje van  furry lamswol en een zwartleren tas.

Uiteraard zit het succes van een koket outfit hem vooral in de details; durf dus te kiezen voor pittige accessoires en schoenen: bloedrood en dierlijk. We noemen het animal chic.

Hoe uitbundig of uitdagend een trend ook kan zijn, er zijn altijd combinaties mogelijk die geschikt zijn voor verschillende typen vrouwen.

Ieder merk kiest voor een andere vertaling van de trend (sexy tegenover correct en prijsbewust tegenover exclusief) en dat is maar goed ook! In welke stijl voel jij je thuis?

Bron: Perscentrummode.nl

FemNa40