Het Nieuwe Werken

Met alle wilde prints (bloemen, panter, ruiten) die ons om de oren vliegen, is er altijd een tegen-beweging gaande. Een patroon of kledingstuk dat zich verbindt aan rust in plaats van hysterie.

Dat geldt ook voor de krijtstreep, die ontwaakt is uit haar winterslaap en zich weer een weg terug baant naar onze kledingkasten. Ze is het huidige seizoen vlotter dan ooit!

 

Krijtstreep

De krijtstreep wordt soms verkeerd begrepen, zij zou te corporate zijn, bedoeld voor straffe zakenmannen en
-vrouwen. Of voor grijze muizen die zich geen raad weten met kleur. Maar deze parmantige streep is verre van saai.

Kleurrijke jazzmuzikanten en gangsters (bijvoorbeeld Al Capone) droegen ‘m als eerst op hun zoot suits, met wijde broekspijpen en baggy mouwen. En wist je dat Winston Churchill fan was van de krijtstreep? Dat zijn niet bepaald muurbloempjes.

Ontwerpers

De krijtstreep leenden we van de heren en zal nooit volledig vrouweigen worden. Daar lijken ontwerpers de draak mee te steken dit modeseizoen. Zo stuurden ontwerpers als Stella McCartney (verwerkte de krijtstreep in oversized marineblauwe mantels), Dries van Noten (borduurde bloemen op de de broekpakken) en Maison Martin Margiela (liet voor het gemak de mouwen weg) hun modellen de catwalk op met optisch vergrote kledingstukken.

Alsof de vrouw de kleren van haar man draagt en 'zwemt' in zijn outfit. Humor speelt een sleutelrol voor de streep dit jaar, het is gedaan met het stoffige imago van de krijtstreep!

Zet een streep door stoffige werkkledij. Hoe incorporeer je humor en vrouwelijkheid in je werkkleding, zonder de plank mis te slaan? Door de krijtstreep op verrassende manieren te dragen, los van het ouderwetse medium 'het pak'. Bijvoorbeeld een marineblauwe trui met krijtstreep in combinatie met taps toelopende gecropte pantalons/chino’s, met een vouw.

Als je een stap verder durft te gaan, draag je er nette brogues onder, maar een hakje staat ook mooi, dit is afhankelijk van het figuur en de lengte. Kijk voor voorbeelden naar de volgende kleedformules:

Kleurenpalet
Nachtblauw, marineblauw, grijsblauw, petrol, grijs, zwart, mintgroen of bordeauxrood.

    

Foto links:  Kleedformule Casual: Jas (Esprit), trui (Zara), broek (G-Star), schoenen (Bruuns Bazaar). Foto rechts: Kleedformule Keurig: Top, broek en tas (Esprit), blazer (Zara), schoenen (Karen Millen).

Bron: Perscentrum Mode

Fotobijschrift: Modehuizen als Stella McCartney, Dries van Noten en Maison Martin Margiela blazen de krijtstreep nieuw leven in.
FemNa40