Rock the Castle

Ook vrouwen 40+ houden ervan om de trends te blijven volgen. Je kan altijd geïnspireerd worden en met de tijd mee blijven gaan. Deze winter is er een keur aan rijke stoffen, diepe kleuren en een koninklijke look die ons meevoeren naar lang vervlogen tijden.

 

Geïnspireerd door kastelen en koningshuizen wordt modetrend Rock the Castle van Perscentrum Mode gekenmerkt door een mysterieuze gratie. In een lange jurk met bontstola (nep) of leren broek met cape van glanzend fluweel of satijn gaan we gehuld in een kasteelwaardige eye catching outfit. Warme kleuren als bordeaux, aubergine, oudroze, donkergroen en bruin sluiten hierbij aan. Ronde kraagjes, details in kant, borduursels en glanzende accessoires maken Rock the Castle tot een trend voor moderne prinsessen!

Inspiratie – Koninklijke klasse

Modetrend Rock the Castle geeft een geheel nieuwe betekenis aan de term ‘retro’! Niet alleen de Middeleeuwen maar ook de vroege Renaissance en de overdadige Barok en Victoriaanse tijd staan centraal. We rocken van de donkere eeuwen via het hof van Henry VIII en het Versailles van Lodewijk XIV en met een uitstapje naar de roaring twenties, naar het nu. Flashbacks naar landhuizen, kastelen, adellijke jachtsport, vorsten, koninginnen en kunst flitsen voorbij. Niet alleen de mode ondervindt invloed van het verre verleden.

De Amerikaanse hitserie Game of Thrones is het ultieme Rock the Castle voorbeeld. In deze mythische wereld – waarin onze ‘eigen’ Carice van Houten schittert – strijden adelijke families om de macht. Net als Carice hullen we ons in kasteelwaardige outfits. Lange, slanke silhouetten zijn soepel en sierlijk. Hooggesloten halzen en kraagjes bieden bescherming. Het nieuwe chic is namelijk als een chateau: prachtig, maar geborgen.

Vrouwen – Bont, leer, kant en kekke kraagjes

De moderne prinses gaat gekleed in slanke silhouetten, vloeiende lijnen en rijke stoffen. De nadruk ligt daarbij op de (wespen)taille, met bijvoorbeeld een koker- of taillerok of de peplum: een schortje tussen taille en heup. De hals is hooggesloten en kekke kraagjes zijn een must! Deze geven, samen met lakei-achtige schoentjes, die middeleeuwse twist. Qua kleuren gaan we de diepte in met aubergine, violet, oudroze, velvet green, bruin en bordeaux gecombineerd met zwart. Fluweel – al of niet met print – en glanzende stoffen als zijde en satijn zorgen voor die luxe look.

De casual Castle outfit heeft een bruin leren of ribfluelen broek met erop een transparante blouse met ronde kraag. Buiten draag je er een bontstola over en brogues – al dan niet met tassel details – eronder. Voor een iets nettere look draag je een taillerok met all-over borduursels of prints en een satijnen of zijden blouse erin. Met erover een glanzend jasje of vestje van fluweel, brokaat of suede ben je klaar om de kasteeltuin te betreden. De Castle wordt écht gerocked met must haves als fluwelen jasjes, capes, tasjes met borduursels en kekke accessoires, zoals een chique paraplu.

Bij de feestelijke Rock the Castle outfit mag een lange soepelvallende jurk met kanten en glanzende applicaties niet ontbreken! De styling is koninklijk. Broches en medaillons zorgen voor een statige stijl. Met een elegante clutch, een ring of broche met gekleurde (edel)stenen en lakpumps of peeptoes zwier je door de balzaal alsof je nooit anders hebt gedaan.

Bron: Perscentrum Mode

FemNa40