Sieraden maken van Nespresso capsules

Het begin... Een Spaanse vriendin, een Nespresso koffieapparaat en een paar YouTube videos verder en ik was begonnen met sieraden te maken uit Nespresso Capsules.

Elke avond, na het werk, zat ik met schoongemaakt aluminium en koffiecapsules te frutselen.

Eerst kwamen er heel veel mislukkingen. Toen een rare broche. Weken later, een paar oorbellen.

 

Na een tijdje kwam er een mooie draai aan die sieraden. De eerste gezellige workshop kwam eraan en ik begon nieuwe sieraden te ontwerpen.

Een jaar later

Een jaar later en ik hou bijna maandelijks een workshop. In het begin met weinig mensen. Maximaal zes personen mogen meedoen. Ik doe de workshop alleen, er is nog weinig vooraad van Nespresso Caps en van de tangetjes die ik heb aangeschaft, zijn er maar 4 goed en twee waar ik niet tevreden mee ben. Ik zoek naar goede tangetjes en vind eindelijk dat de Pippo’s een prima exemplaar heeft. Dus koop ik een dozijn erbij.

Op mijn Facebookpagina adverteer ik dat voor elke 100 schoongemaakte capsules je een sieraad cadeau krijgt. Uit alle streken van Nederland, maar het meest uit het zuiden, komen ze. Ik heb nu 20 verschillende kleuren en van sommige heb ik meer dan 1.000 stuks!

Spring Stores

In de winter was ik druk bezig met sieraden maken. Door de Zelfgemaakte Markt, waar ik voor Kerst heb gestaan in Den Bosch, kom ik bij Spring Stores. Een mooie zaak in Utrecht, waar alle creatieve mensen hun mooie spullen kunnen tentoonstellen en verkopen. Daar, op een plank, staan een stuk of tien van mijn sieraden te wachten op hun nieuwe eigenaren.

Workshops

Op 1 juni 2014 zal de laatste workshop van dit jaar plaatsvinden bij Ruimte voor Kunst in de Bilt.
Vanaf komende september zal daar maandelijks een workshop plaatsvinden. Hopelijk vinden we elke maand in een andere grote stad ruimte om een workshop te kunnen organiseren, zodat iedereen de kans heeft om te komen.

De workshops zijn klein, ik hou het graag bij maximaal acht personen. Voor grotere groepen komt Anna me helpen. Zij gaat erg creatief aan de slag en maakt niet alleen broches en oorbellen, maar ook armbanden, kettingen, ringen en haarspelden.

Voor de lezeressen verloot ik een bestaand sieraad, maar ik kan ook op basis van een gekozen kleur een set maken van twee paar oorbellen en een broche.

Heb je interesse in deze workshop, ga dan naar mijn Facebookpagina handmade.by.Xenia of stuur me een
e-mail.

Geschreven door: Xenia

FemNa40