Sterrenbeelden en hun kleuren: De Maagd

De periode 23 augustus tot en met 22 september staat in het teken van de Maagd.

Of de beschrijvingen van de MAAGD op de diverse sites kloppen, kan ik goed beoordelen want 
afgelopen week heb ik mijn verjaardag gevierd.

Volgens mij ben ik een rasechte maagd!

 

Typering Maagd

De Maagd is een efficiënt teken met oog voor detail (soms tot het obsessieve toe), heeft gezond verstand, 
is integer, ijverig, liefhebbend, menslievend, praktisch, rationeel, zuinig, zeer behulpzaam, perfectionistisch, bescheiden, sterk en krachtig met doorzettingsvermogen, maar ook onzeker.

Tja, het heeft lang geduurd maar nu, na heel wat jaren, ben ik eindelijk in gaan zien dat ik inderdaad niet altijd zo makkelijk ben, als dat ik dacht te zijn. Ik beredeneer en overdenk liever dingen van te voren. Van spontane aankopen krijg ik over het algemeen altijd spijt. Iets aanschaffen in de uitverkoop is eigenlijk niets voor mij, omdat ik het dan niet meer kan terugbrengen.

Dat de Maagd een tweedeling kent tussen maagdelijkheid en wulpsheid die voor gewetenskwesties kan zorgen, kan ik zeker beamen. Wij Maagdvrouwen verstaan de kunst van het flirten en hebben veel aanspraak nodig.

Het grootse struikelblok, zoals ik dit ervaar, is het feit dat we ontzettend kritisch zijn. Ik ben erachter gekomen dat dit één van de redenen is waardoor mijn relaties regelmatig zijn stuk gelopen. Ik had ook altijd het idee dat mijn goed bedoelde opmerkingen en eerlijke mening, opbouwend waren. Helaas kom ik er achteraf achter,
dat mannen er af en toe gek van werden!

Zoals ik op een site las, moet de Maagd leren anderen te accepteren zoals ze zijn en niet zoals zij zelf denken dat ze moeten zijn. Al met al heb ik dus nog aardig wat te leren!

Grijstinten, zwart, bruin en groen zijn enkele kleuren van de Maagd. Daarom is de armband met de grijs gekleurde agaat uit de nieuwe collectie van Disfruta la Vida één van mijn favorieten en draag ik met veel plezier, omdat ik vrolijk word van de mooie kleurschakeringen, de bruine armbanden met de groene stenen!

Was mijn verhaal herkenbaar voor andere Maagdvrouwen en zou deze kleur ook jouw keuze kunnen zijn?
Ik hoor het graag van je!

Voor nu, mijn boodschap ‘leer van het leven' en vergeet vooral niet te genieten!

Met een lieve groet, Karin disfruta.nu

FemNa40