Onze gouden (oude) gitaarjongens

Gisteravond kwam ik thuis van een verjaardag en mijn man ging naar de TV kijken. Het was een programma dat hij opgenomen had op 27 april jl. van een concert met allemaal Nederlandse gitaarvirtuozen.

Ik ging erbij zitten met een wijntje en zag en hoorde allemaal muziek van onze grootheden, zoals Jan Akkerman (Brainbox, Focus) , Eelco Gelling (Cuby and the Blizzards), Anne Soldaat,
Harry Sacksioni, Lohues, JB Meijers, George Kooymans, Arthur Ebeling, Pablo van de Poel e.a.

 

Memories

Wat een terugblik van fantastische muzikanten en wat jammer dat de meesten niet meer optreden. Deze prachtige gitaristen brachten je even terug in de tijd dat alle muziek nog met de handen (niet computer gestuurd) werd gemaakt. De muzikanten die  op elkaar letten, het inspelen op elkaar, de lach naar een ieder, je werd weer helemaal meegesleept.  Je waande je weer even in  rokerige ruimtes van toen, bijvoorbeeld het Oxhoofd in Amsterdam op de Keizersgracht, waar ik regelmatig geweest ben. Wat een bijzondere tijd was dat!

Wij zaten allebei te genieten en zeiden: waren we er maar bij geweest. Wat mis ik deze muziek. Jammer dat er tegenwoordig zo weinig gehoor aan gegeven wordt. Gelukkig hebben we het opgenomen en gaan het zeker nog een keer bekijken. Ook naar de interviews, die Hennie Vrienten voor het concert met een ieder heeft gehad. Heel indrukwekkend!

Trailer

 

 

FemNa40