The Common Linnets gaan naar het Songfestival!

De gelegenheidsband ‘The Common Linnets’, bestaande uit Ilse DeLange en Waylon, gaat in mei 2014 Nederland verte-genwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen!

Vandaag, tijdens de persconferentie in de Wisseloord studios, heeft AVROTROS de Nederlandse inzending bekendgemaakt. 

Tijdens één van de halve finales op dinsdag 6 of donderdag 8 mei 2014 gaan The Common Linnets de ‘Nederlandse eer’ verdedigen en strijden om een plek in de finale op zaterdag 10 mei 2014. In de B&W Hallerne Arena nemen zij het op tegen de 35 overige deelnemende landen.

 

Waylon en Ilse kennen elkaar al sinds hun tienertijd. Beiden traden ze in die tijd op tijdens country muziekavonden. Ilse liep al langer met het idee om een country band op te richten en heeft zonder aarzelen Waylon gevraagd hier een deel van uit te maken. Samen zijn ze naar de Amerikaanse stad Nashville vertrokken om daar liedjes te schrijven en op te nemen. 

Ilse: 'Ik wil echt een country, folk, bluegrass plaat maken, met elkaar die liedjes schrijven en met elkaar die band zijn. De muziek is mooi, veelzijdig en het raakt.' 'Ik kan niet wachten tot we samen op die bühne staan!

Als kind was het kijken naar het Songfestival vaste prik in ons gezin, ik voel me dan ook vereerd!' 'Het Songfestival is één van de grootste evenementen ter wereld en om daar op het podium te staan is stiekem altijd een droom geweest.'

Deze samenwerking moet resulteren in een album en een groot country concert in het FC Twente Stadion in juni. Maar eerst vertrekt de band in mei naar Kopenhagen om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival!

Daniël Dekker, woordvoerder AVROTROS: 'Het is uniek dat deze twee artiesten ons land willen vertegenwoordigen. Het gaat hier om de top van de singer/song writers in Nederland, dus toen deze mogelijkheid voorbij kwam, hebben we geen moment getwijfeld. Wij verwachten dat Ilse en Waylon zeker indruk zullen maken in Europa.'

Welk liedje The Common Linnets op het Songfestival gaan zingen, zal in een later stadium bekend worden gemaakt!

Bron: songfestival.nl

FemNa40