Muziek: Bruno Mars - Unorthodox Jukebox

Unorthodox Jukebox is het tweede album van Bruno Mars en is de opvolger van zijn in 2010 uitgebrachte debuutalbum Doo-Wops & Hooligans.

 

Genre
Pop

Artiest(en)
Bruno Mars
 

Omschrijving

Voor Unorthodox Jukebox werkte Bruno Mars en zijn producers / schrijverstrio The Smeezingtons samen met o.a. topproducers Jeff Bhasker, Mark Ronson en Diplo. Het album bevat onder meer de hits Locked Out Of Heaven, Young Girls en fan favourite Moonshine! Tijdens de Grammy Awards 2013 heeft hij samen met Sting en Rihanna het publiek weggeblazen met een Perform Tribute voor Bob Marley. 

De op Honolulu, Hawaii geboren Bruno Mars werd de afgelopen twee jaar voor maar liefst dertien Grammy Awards genomineerd, onder andere voor zijn werk als songwriter, producer, performer en samenwerking met andere artiesten. Hij ging naar huis met de Grammy Award voor Best Male Pop Vocal Performance voor zijn single Just The Way You Are. Samen met Philip Lawrence en Ari Levine vormt hij het succesvolle producers-/schrijverstrio The Smeezingtons. Ze zijn verantwoordelijk voor onder andere de hits Right Round van Flo Rida en Wavin' Flag van K'naan. Ook schreef Bruno Mars mee aan de enorme hit F**ck You van Cee Lo Green.
Nederland maakte kennis met Bruno Mars door de hits Nothin' On You met B.o.B en Billionaire met Travie McCoy, waarmee hij respectievelijk #1 in de Top 40 en een top 5 single hit behaalde. Zijn debuutalbum Doo-Wops & Hooligans werd in ons land met platina bekroond voor meer dan 50.000 verkochte albums. Ook kwam het album op #1 binnen van de Album Top 100. Wereldwijd werd het album in 39 landen met platina bekroond. Op Doo-Wops & Hooligans stonden o.a. de met platina bekroonde hitsingles Just The Way You Are en Grenade en de met goud bekroonde hitsingles Lazy Song en Marry You.

Bron: Bol.com

Trailer: Uivoering tijdens Grammy Awards 2013 

 

FemNa40