Songfestival 2014: Ilse DeLange met Waylon

Ilse DeLange en Waylon gaan naar het Eurovisie Songfestival met het liedje Calm After The Storm.
Het nummer was vandaag voor het eerst te horen bij De Wereld Draait Door.

Het is een ingetogen, emotioneel liedje. Zoveel is onderhand wel duidelijk. Vermoedelijk zullen Ilse en Waylon, die onder de naam The Common Linnets in Kopenhagen op het podium zullen staan, het hele lied tweestemmig zingen.

 

Nederland komt uit in de eerste halve finale op dinsdag 6 mei. Op donderdag 8 mei vindt de tweede halve finale plaats en op zaterdag 10 mei de finale. We hopen natuurlijk dat onze eigen Common Linnets daar ook in zullen staan!

Inmiddels is de helft van de deelnemende liedjes bekend. Gisteren werd een verrassend sterke inzending uit Groot-Brittannië onthuld. Na een reeks van grote en minder grote flops met oudere artiesten, kiezen de Britten dit jaar voor jong, nieuw talent. De song doet het heel goed in de polls en bij de bookmakers.

Eurovisie Songfestival

Het Songfestival wordt op 6, 8 en 10 mei gehouden in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Het is de tweede keer dat Nederland een artiest naar voren schuift zonder voorronde via het Nationaal Songfestival. Afgelopen jaar reisde Anouk voor het Eurovisie Songfestival af naar het Zweedse Malmö. Ze behaalde met het nummer 'Birds' voor het eerst in negen jaar weer de finale en eindigde uiteindelijk op de negende plek.

Paul de Leeuw vond de uitvoering mooi, een onderscheidende country en western style. Hij mist alleen het geheel, omdat er niet werd gelachen. Hij vindt dat er nog geen teamuitstraling is en dat kwam door de nervositeit.

Bron: DWDD

 

 

FemNa40