De Vaders van Vandaag

De vaders van vandaag zijn anders dan vroeger. Vroeger zagen de  kinderen hen slechts even in de avonduren en in het weekend mocht je blij zijn als hij iets leuks/gezelligs met je ging doen.

Nu lopen ze achter de buggy, zorgen voor de kinderen en vinden het fijn om in het weekend mee te gaan naar het sporten, een pretpark of zo maar een robbertje te vechten/stoeien.

Tegenwoordig als ik om mij heen kijk, zijn soms de rollen omgekeerd. De vader die de zorgtaken op zich neemt en de vrouw die volop met haar carrière bezig is. Soms betrap ik mezelf erop te denken dat sommige vrouwen precies weten  welke man ze moeten uitpikken om dit voor elkaar te krijgen.

Co-ouderschap

Hoe lastig wordt het als bij scheiding de vader dan ook de zorg voor de kinderen op zich wil nemen. Sommige vrouwen vechten daar keihard tegen, maar anderen zijn blij dat het co-ouderschap bestaat en laten de zorg van de kinderen dan ook graag een paar dagen per week aan de vader over. Waarom  klagen vrouwen  dan nog zoveel als er al zoveel veranderd  is in de loop der jaren?

We worden vaak in de watten gelegd door onze kerels en staan daar niet meer bij stil. Daarom deze korte mijmering over al die liefhebbende zorgzame vaders van vandaag. Laten we niet vergeten hoe het in de vorige eeuw was en blij zijn met datgene wat al bereikt is.

De verantwoordelijkheid en de zorgtaken worden vandaag de dag al goed verdeeld, uitzonderingen daar gelaten natuurlijk. Maar wat is het fijn als ik bij een jong Marokkaans gezin, de man de stoep zie vegen en de andere buitenlandse  vader van 4 zonen, altijd in het park zie spelen met zijn kinderen.

Tijden veranderen, dus laten we blij zijn met onze kerels en ze eens goed bekijken van een afstand en hen niet alleen op Vaderdag in het zonnetje  zetten. Complimenteer en bedank hen af en toe voor alle goede zorgen voor jou en de kinderen. 
Een onverwachte verwennerij laat  de relatie ook weer opbloeien .

Happy Father's Day!

FemNa40