Hoge hakken, kleine jongens en tikkertje spelen

Wat heeft dit met elkaar te maken, hoor ik je denken. Welnu: alles!

 

 

Ik schreef al eerder over de hoge hakken die mijn dochter en haar vriendinnen hebben aangeschaft voor het kerstdiner op school. Groep 8, dus de laatste keer op deze school en dat is heel bijzonder. Naast schoenen werden jurkjes (of beter gezegd: topjes die voor jurkjes door moeten gaan) gouden of zilveren leggings aangeschaft.

Aankleden

Op de dag zelf hadden de meiden het ontzettend druk: omkleden, optutten, haar in de krul, oefenen op de hoge hakken en het kerstgerecht klaarmaken. Menig meisje (en moeder) had dikke stress.

Vroeger trokken de meiden nog even gewone schoenen aan om naar school te lopen (is op de hoek van de straat). In hun tasjes zaten: de echte pumps, extra panty’s en mascara – voor het geval dat:). Op school aangekomen was het dringen op het toilet, gewone schoenen uit, pumps aan en zo galant mogelijk de klas proberen in te lopen.

De jongens werden er stil van. In een paar uur tijd, waren hun meiden uitgegroeid tot onherkenbare reuzen. Onherkenbaar door de mascara, oogpotloden, lipgloss, etc. etc. Maar vooral heeeeel lang. Oef, “wat zijn jullie lang en wat zijn wij klein”, zeiden de moedigste onder de jongens. Ik kan het me zo goed voorstellen. Om 12.30 uur gingen ze als gewone meisjes de klas uit en om 17.00 uur als echte vamps de klas weer in. Daar sta je dan als jongetje van 11, in jouw mooiste trui of soms zelf blazertje.

Gewoon weer kind

Na afloop van het diner is er voor de wachtende ouders warme chocolademelk en glühwein. De restanten van het kerstdiner worden buiten geserveerd en de oudste kinderen zongen buiten een mooie lied. Daarna gingen de meiden weer naar binnen om even later op hun gewone schoenen naar buiten te komen. Maaam, we gaan nog even tikkertje spelen, en weg waren ze. De vamps waren weer meisjes, de jongens gewoon weer jongens en het schoolplein een plek om tikkertje te spelen. Grappig, al die mooie (te korte) jurkjes met daaronder de gewone platte schoenen, ladders in de panty’s. Heerlijk: groep 8, soms even helemaal puber en even later weer gewoon kind.

FemNa40