Je kind wil sporten, maar…..

Vol enthousiasme komt je kind thuis met het idee om te gaan sporten. Vriendjes en vriendinnetjes hebben je kind enthousiast gemaakt en je kind meegenomen naar een introductieles. En dan zie je het inschrijfformulier en de hoogte van de contributie. Slik.

Weinig inkomen

Als ouder met een laag inkomen, moet je voortdurend prioriteiten stellen en keuzes maken. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor alle gezinsleden. En alle gezinsleden moeten hier rekening mee houden.

 

 

Hoe zuur is als je met veel kunst en vliegwerk boodschappen hebt gedaan met een beperkt budget, als je partner enthousiast thuiskomt met een dure (vaak onnodige) aanschaf van een luxe artikel.

Budgetteren van je inkomsten en uitgaven is, zeker met een beperkt inkomen, voortdurend een gevecht om alle eindjes aan elkaar te knopen. Onverwachte uitgaven kunnen dan behoorlijk veel stress opleveren en alle gezinsleden moeten hier met discipline mee omgaan. En ook dat is niet altijd even leuk en kan voor veel stress zorgen.

Sporten

Sporten is gezond. Sporten helpt tegen stress. Sporten heeft ook een sociaal karakter. Dit is allemaal waar, maar hoe betaal ik die hoge contributie van de sportclub, die je kind met veel enthousiasme  heeft uitgekozen.

Gelukkig zijn er een aantal initiatieven ontstaan die kinderen van ouders met een beperkt budget alsnog in de gelegenheid stellen om te sporten. In de Ronde Venen kennen we de 'Stichting Jongeren Actief'.

Als je als ouder denkt dat je in aanmerking komt, dan kun je een aanvraagformulier ophalen bij het Servicepunt wonen, welzijn en zorg. Deze stichting betaalt dan de contributie aan een club/vereniging uit de gemeente De Ronde Venen.

Het Jeugdsportfonds is een landelijk initiatief en heeft een iets andere werkwijze. Intermediairs zoals docenten, jeugdverleners of huisartsen kunnen hier een aanvraag indienen voor een kind dat wil sporten en waarbij diens ouders hiervoor te weinig financiële middelen hebben.

Woon je buiten de Ronde Venen, informeer dan eens bij je gemeente naar de plaatselijke initiatieven of zoek naar een regionale vestiging van het jeugdsportfonds.

FemNa40