Kunt u het hondje wegtoveren?

Wandelen met loopstok roept vragen op bij kinderen. Of ik met deze 'toverstok' ook een hondje kan weg toveren? Zo keek  een jongetje van ongeveer 5 jaar heel indringend naar me en naar mijn stok.

 

“U ziet er helemaal niet uit als een oma!”. Ik leg dan uit dat mijn benen een beetje ziek zijn. Hij kijkt nog eens naar mijn benen: “Dan moet u die benen maar snel naar bed brengen.”

Hondje wegtoveren

Op woensdag ga ik altijd met ons hondje naar school om mijn dochter op te halen. Er komt steeds vaker een meisje van 3 jaar naar ons toe, ze is gek op Jessie. Ze zit vol vragen: “is dat hondje een baby”, “waarom heeft dat hondje zulke lange oren”, “wat gebeurt er als ik op haar staart ga staan”. Het is iedere keer weer leuk om de verwondering van dat meisje te zien.

Vorige week vroeg ze me ”hoe gaat dat, een hond wegtoveren?” Ik begreep haar niet zo, “wat bedoel je” vroeg ik haar. “Nou gewoon, wegtoveren met een toverstok, hoe gaat dat?”. Toen snapte ik het: ze zag mijn stok aan als toverstok. Nadat ik haar had uitgelegd dat het een wandelstok is en geen toverstok, was ze een beetje teleurgesteld. Maar al snel kwam de volgende vraag: “waarom heeft u die wandelstok”. Ik vertelde haar dat ik niet zo goed kan lopen en daarom de stok nodig heb. Ze bekeek me weer even goed en vroeg: “zitten er dan geen botjes in uw benen?”.

Vanmiddag ga ik weer mijn dochter ophalen met Jessie, ik hoop dat het meisje er ook weer is.

FemNa40