Naamswijziging (2)

Na het insturen van je uitgebreide motivatie voor je ingediende verzoek tot naamswijziging, staat je leven in het teken van de vraag 'wat als…'?

Het is niet zomaar even iets. Het heeft te maken met je basis.
Waar liggen je roots.

Omschrijving

Zo ontvang je binnen een week een bevestigingsbrief met daarin het verzoek het bedrag van € 835 euro over te maken. Dus dat doe je. Direct!

 

In de hoop dat het snel genoeg is en de medewerk(st)er van Dienst Justis je verhaal serieus neemt, blijkt de tijd toch niet zo snel te gaan. Iedere dag bij het legen van de brievenbus stijgt de spanning. Die is ook zo weer van de baan als er geen brief bij zit uit Den Haag.

Je houdt hoop, ook al zit je in de 'wachtstand'. Zelf heb je geen invloed meer op de situatie. Het is gewoon afwachten.
En dat doe je. Je telt de weken. Er staat zo’n 20 weken voor staat op de website. Dat zou betekenen dat je ook pas in de zomervakantie bericht zou kunnen krijgen.

Onverwachtse dingen zijn zó leuk

Op een bewuste zaterdag kom je, samen met je kinderen, laat in de middag thuis. Je partner heeft deze middag de brievenbus al geleegd. Je zit samen aan een drankje om de dag door te spreken als hij opstaat, naar de kast loopt en met een envelop terug komt lopen.

De TV wordt demonstratief uitgezet en alle aandacht gaat naar de envelop. Ach, dat is vast een of andere bevestigingsbrief over de bevindingen van de gemeente die onderzoek hebben gedaan. Toch kun je het niet aan om de brief zelf te lezen, waarop je dochter opstaat, de brief uit je handen neemt en heel dapper op een gepaste afstand in de huiskamer gaat staan om de brief voor te lezen.

Een brief van 2 A4-tjes, maar uit de 3e zin bleek al dat je aanvraag is toegewezen'. Je barst in tranen uit. Waar komen die tranen vandaan? Ze komen vanuit je tenen en het lijkt of ze uit je lichaam geperst worden.

Je voelt je als een kind zo klein. Het is het kind in jou. Het kind in jou komt aan het licht. Het kind in jou mag er zijn. Het kind in jou, dat rond haar 4e jaar geen kind meer kon zijn, was terug! Alsof het opgehaald was uit de speeltuin, waar ze destijds is achtergelaten.

Koninklijk Besluit

Na een klein kwartiertje kom je tot bezinning. Je voelt blijdschap, verdriet, verwarring, vreugde, liefde. Je voelt je compleet.
Je 'mag' er zijn. Gewoon zoals je bent. Je partner legt, tussen jouw tranen door, aan de kinderen uit dat het 'goed' is.

De puzzel valt op zijn plaats. Met elkaar drinken jullie er een glaasje op en lezen dat over ongeveer 6 weken het Koninklijk Besluit op de deurmat zal vallen, waarna de naamswijziging officieel zal zijn.

 

FemNa40