Laat je mobiel thuis tijdens een date

Hoewel de smartphone, internet,Twitter, Facebook en Instagram niet meer weg te denken zijn uit ons dagelijkse leven, is er een aantal situaties waarin een single deze zaken beter even links kan laten liggen.

Uit een onderzoek onder leden van datingsite Parship* blijkt namelijk dat ruim 97% zich stoort aan een date die tijdens de afspraak ijverig op zijn schermpje begint te typen.

 

Ongeveer een kwart van de respondenten (23%) vindt het zelfs een enorme blunder als de telefoon op tafel wordt gelegd tijdens een date, zelfs als die niet wordt gebruikt.

Maak geen selfies tijdens de date

De respondenten ervaren ook Facebook en/of Twitter updates tijdens de date en over de date als vervelend. Voor bijna tweederde van de respondenten (64%) is dit een absolute ‘no go’. Een live-verslag van de date of een selfie is ook niet gewenst. Foto’s van de date posten op het moment van de date vindt 60% van de ondervraagden onbegrijpelijk.

Voor grappige plaatjes en filmpjes vanaf het internet hebben vooral veel vrouwen weinig begrip: een kwart (24%) van de vrouwen vindt het stom als er grappige filmpjes op internet worden getoond op de eerste date. Voor mannen is dit echter geen probleem: slechts 11% zou zich hieraan storen. Mannen vinden het wel leuk en vermakelijk.

Zet je telefoon op stil

Mannen vinden op hun beurt de ouderwetste telefoongesprekken verschrikkelijk. Meer dan een derde van de respondenten (35%) vindt het storend als hun date een oproep beantwoordt tijdens een date. Slechts een kwart van de vrouwen (26%) vindt een telefoongesprek tijdens een date een absolute don’t; een luide beltoon stoort 17% van de ondervraagden.

Percentages

Op de vraag: Welk gedrag vind jij vervelend op de eerste date?, werd geantwoord:

  • Status bijwerken op Facebook of Twitter: vrouwen 66%, mannen 62%
  • Foto’s maken en delen op social media tijdens de date: vrouwen 66%, mannen 54%
  • Sms/Whatsapp lezen of verzenden: vrouwen 42%, mannen 45%
  • Een oproep beantwoorden: vrouwen 26%, mannen 35%
  • Mobiele telefoon op tafel leggen in het restaurant/cafe: vrouwen 23%, mannen 23%
  • Luide ringtone: vrouwen 17%, mannen 23%
  • Foto’s en films laten zien op internet: vrouwen 24%, mannen 11%
  • Ik stoor me aan geen van alle: vrouwen 2%, mannen

*2066 personen zijn ondervraagd.

Schenk dus al je aandacht aan je date en laat de anderen zichzelf maar vermaken.

Bron: www.parship.nl

FemNa40