Klussen in Ibiza style

Wij willen toch wel vaak veranderen in huis en tuin, althans ik, maar ik hoor het ook geregeld om mij heen.

Natuurlijk is niet iedereen zo, gelukkig maar. We zijn wie we zijn. Van winter naar zomer en anders om.

Zo ook is het dit jaar weer zover: een verandering maar dan met name buiten.

 

In ene moest alles in een andere kleur, licht roze met wit. Mijn inspiratie kwam bij mijn lieve nieuwe vriendin Marion Bakker vandaan. Ik was bij haar op visite en de sfeer overwon. Marion Bakker is kunstenares en heeft prachtige zelfgemaakte vazen en bekers en nog veel meer.

Het was daar heerlijk en ik kocht gelijk een paar zelf gebakken roze bekers en een prachtige vaas. Mijn man zei terecht 'had je niet even kunnen overleggen over de kleur roze'. Maar hoe meegaand hij altijd is… het kleurtje went wel. Hij had een puntje… dus toen ik alles gerangschikt had, klopte het plaatje wat ik in mijn hoofd had niet echt en ja… wat doe ik dan? Dan ga ik even met mijn man babbelen. Want in dit geval moest hij natuurlijk wel meewerken.

Het ging om de tafel

Het klinkt heel stoer maar aangezien wij bijna alles zelf maken, kon ik dat zeggen. Ik weet dat sommige projectjes die ik verzin welkom zijn. Omdat hij altijd alleen met z’n hoofd werkt. We gingen zoeken wat we wilden en mijn man kwam al gauw met een idee, een nieuwe tafel. Aangezien wij op dat punt altijd op 1 lijn zitten, was het al gauw beklonken.

Wat hadden we nodig… steigerhout, onbehandeld

  • 7  stuks 140 bij 20 bij 3 cm
  • 4  stuks 140 bij 20 bij 3 cm
  • 12 stuks 73’5 bij 20 bij 3 cm
  • 10 meter bij 3 bij 4 cm
  • 4 hard houten blokken van 10 bij 10 bij 10 cm

Er is naderhand nog een rand opgezet om het af te maken. We hebben bij de houthandel alles op maat laten zagen en mijn man had binnen 6 1/2 uur alles klaar. Ik ben de tafel gaan beitsen en op de foto zie je het resultaat. Alles bij elkaar waren de kosten slechts 120 euro.

Dit is de tweede tafel die we samen hebben gemaakt. De vorige tafel die we voor in de tuin hebben gemaakt, hebben we 12 jaar plezier van gehad en menig etentje aan gegeven. Deze staat nu bij mijn schoonmoeder.
Wij vinden het leuk om alles zelf te doen maar kopen kan natuurlijk ook. Dat heeft alleen een ander prijskaartje.

FemNa40