De Keukenhof

De Keukenhof is niet alleen genieten voor ouderen, maar is ook voor kinderen.

Geen games of tekenfilms, maar activiteiten die raakvlakken hebben met natuur en cultuur.

Een heerlijke dag dus in de buitenlucht.

 

Bloembollen

Van oorsprong ligt de nadruk op bloembollen, maar de Keukenhof heeft veel meer te bieden. In het historische park uit 1857, dat in de Engelse landschapsstijl is aangelegd door Zocher, komen de bloembollen prima tot hun recht. Bezoekers kunnen kennismaken met snijbloemen, planten, bomen en struiken.

Dertig hoveniers planten ieder jaar bollen op vooraf gereserveerde plekken. Na afloop van het seizoen worden deze weer uit de grond gehaald, waardoor in het najaar een cyclus van planten, bloeien en rooien opnieuw kan beginnen. Om de Keukenhof steeds een ander gezicht te geven, wordt elk jaar een nieuw ontwerp gemaakt voor de beplanting.

De samenstelling is uitgekiend, zodat bezoekers gedurende de hele openstelling van bloeiende bolbloemen kunnen genieten. De zeven miljoen bloembollen voor de beplanting worden gratis geleverd door honderd inzenders, die zich geen mooier showvenster voor hun product kunnen bedenken.

Speelmomenten

Dit jaar zijn er in de Keukenhof verschillende nieuwe speelmomenten gecreëerd. Klimmen en klauteren over oude bomen, verstoppertje spelen in het bos en een heerlijke speeltuin. Kinderen kijken hun ogen uit naar al die kleurige bloembedden en mozaïeken. Aan de hand van een speurtocht kunnen ze een tocht door het park maken die hen leidt langs de bloeiende tulpen, narcissen en hyacinten. Op de dierenweide lopen de kinderen tussen de lammetjes en kalfjes.

Ze kunnen zich op meerdere plekken op het park vermaken: dwalen tussen de mooiste bloemen, lopen over de stapstenen in de Keukenhofvijver (zorg dat je het droog houdt!), spelen in de natuurlijke speeltuin of het doolhof ingaan. Speciaal voor de allerkleinsten is er een Nijntje speeltuin. Een geweldige plek met een zandbak en leuke speeltoestellen. Omdat Nijntje de tuin zelf ook leuk vindt, brengt hij op 1e en 2e Paasdag een bezoek aan de speeltuin en mag jij met Nijntje op de foto.

Heb je genoeg gespeurd en gespeeld, dan is het tijd voor lekkere pannenkoeken en poffertjes in het nieuwe pannenkoekenrestaurant.

Kunst op de Keukenhof

De Keukenhof is niet alleen een fraai decor voor de 7 miljoen voorjaarbloeiers, maar leent zich ook uitstekend voor beelden en andere kunstobjecten. Die geven de Keukenhof een extra dimensie. Elk voorjaar krijgen 50 kunstenaars de gelegenheid om een of meer van hun kunstobjecten in het park te laten zien. In veel gevallen blijkt de combinatie van het park en beeldende kunst verrassend.

De opening van de kunsttentoonstelling Keukenhof is op zaterdag 22 maart vanaf 15:00 uur in het Juliana Paviljoen. Het programma begint om 15:30 uur. Deze middag laten we ons verrassen door een act van
Olaf de Rooij. Aansluitend is er gelegenheid de kunstwerken in het park te bezichtigen.

Avondconcerten

Wibi Soerjadi komt op 11 en 12 april naar de Keukenhof voor een exclusief concert in het Willem-Alexander Paviljoen. De befaamde concertpianist treedt op in een decor van tienduizenden bloemen. Op woens-dagmiddag 2 april geeft Wibi Soerjadi voor het eerst in zijn carrière een kinderconcert.

De aanvang van de avondconcerten is 20:00 uur. De toegang is € 60,00 (incl. entree Keukenhof). De aanvang van het kinderconcert is 17:00 uur. De toegang is € 25,00 (incl. entree Keukenhof). Per concert is een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar via keukenhof.nl

FemNa40