Festivalseizoen komt er weer aan!

De lente is begonnen en dat is ook het teken dat het festivalseizoen weer is begonnen! Wie een echte muziek-, dans- en cultuurliefhebber is kan dan weer volledig aan zijn trekken komen.

Niet alleen landelijk gezien, denk aan Pinkpop, Lowlands en Mysteryland, maar ook regionaal en lokaal kunnen er mooie festivals worden georganiseerd.

 

Heerlijk genieten van goede muziek, een goede sfeer, mooie acts en theater. Misschien ook kamperen bij het festival? Wanneer je gaat kamperen hier enkele tips!

De uitrusting op een festival

  • Zorg ervoor dat je een goed luchtbed meeneemt. Een matje is toch wat minder comfortabel. Een pompje erbij is natuurlijk erg makkelijk!
  • Een eigen kussen meenemen is een heel gedoe en misschien ook niet zo fris. Zorg dat je een zachte sweater of een lekker vest meehebt die je als kussen kunt gebruiken.
  • De tent is natuurlijk één van de belangrijkste items wanneer je op een festivalterrein wilt gaan slapen. Controleer altijd eerst of deze wel compleet én ook waterdicht is.
  • Hou de weersvoorspellingen altijd in de gaten voordat je vertrekt. Erg handig om te bepalen welke kleding je mee dient te nemen, je zult je namelijk diep ongelukkig voelen wanneer je op je stoffen gympjes door de plassen moet lopen. Een poncho en regenlaarzen is in dat geval ideaal. Ook het aanbrengen van een onderzeil bij je tent kan problemen voorkomen.
     

Lawaai en drukte

Neem altijd oordopjes mee, het kan nogal lawaaiig zijn met allemaal tentjes bij elkaar wanneer ook veel mensen in beschonken toestand zullen zijn. Probeer ook niet meteen te klagen wanneer iemand om twee uur ‘s nachts nog eens wat lawaai maakt. Anders dan op andere campings zullen op dergelijke campings geen regels zijn dat het na 22.00 uur stil moet zijn. Uiteraard gelden er wel gedragsregels, maar het gaat er toch allemaal wat losser aan toe, hou hier rekening mee voordat je beslist of je dit toch wel wilt.

Zorg dat je goed eet en drinkt tijdens het festival. De ene mobiele cateraar is de andere mobiele cateraar niet en je hebt hier zelf een keuze in. Natuurlijk kun je ook zelf je eten verzorgen door naar de supermarkt te gaan.
Goed voor jezelf zorgen is erg belangrijk wanneer een festival enkele dagen duurt en je hier ook enkele dagen zult blijven. je zult weinig slapen en misschien ook alcohol drinken. Vaak vergeet je regelmatig te eten en tussendoor voldoende water te drinken. Vooral dat laatste is erg belangrijk wanneer het lekker weer is en de zon de hele dag schijnt!

Vergeet ook zeker de befaamde WC-rol niet!

FemNa40