Holland Festival

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima wonen zondagavond 1 juni de openingsvoorstelling van de 67ste editie van het Holland Festival bij in Nationale Opera & Ballet in Amsterdam.

De openingsvoorstelling van het Holland Festival is de dansvoorstelling Vortex Temporum van het Belgische gezelschap Rosas in choreografie van Anne Teresa De Keersmaeker.

 

De muziek van componist Gérard Grisey wordt uitgevoerd door het Belgische ensemble Ictus, onder leiding van Georges-Elie Octors.

Laatste keer met Pierre Audi

De 67ste editie is de tiende en laatste editie onder artistieke directie van Pierre Audi. Audi toont een staalkaart van makers, ideeën en voorkeuren die hij in de voorbije jaren introduceerde en presenteerde.

Het festival van 2014 is één van de grootste edities van de afgelopen jaren. Het festival bevat tien theaterproducties waaronder War Horse van National Theatre of Great Britain wordt gebracht in samen-werking met Stichting Theateralliantie en Koninklijk Theater Carré, in Nederlandse rolbezetting.

Het biedt een rijk opera- en muziektheaterprogramma met onder andere de barokopera Orlando van Handel in regie van Pierre Audi.

Een focus op het werk van de Italiaanse componist Luigi Nono voert het muziekprogramma aan, met vier concerten, een tweedaags symposium in samenwerking met de UvA, lunchconcerten en een tentoonstelling.

In de dansprogrammering van 2014 toont Audi de grote makers van de afgelopen jaren.

In samenwerking met Mojo Concerts presenteert het festival de monumentale film Napoleon van Abel Gance uit 1927 in de Ziggo Dome met live muziek door Het Gelders Orkest. In samenwerking met EYE wordt het andere grote filmproject getoond: de nieuwe, ruim 5 uur durende film River of Fundament van Matthew Barney en Jonathan Bepler.

In totaal presenteert het Holland Festival 56 producties met 159 voorstellingen/concerten/evenementen, verdeeld over 29 dagen. Het festival duurt van 1 tot en met 29 juni. Tickets zijn te koop via hollandfestival.nl

FemNa40