Vrouwen, vriendschap, emancipatie

5 Vrouwen ontmoeten elkaar op locatie.
Ze studeerden samen, deelden lief en leed, katers en soms ook vriendjes. Het leven bracht ze alles.

Nu, 20 jaar later, is de vraag wat ze nog delen.
Een pittige komedie vol muziek over vrouwen, vriendschap, emancipatie 3.0 en de zucht naar pure chocolade.

TGVB maakt dit voorjaar theater op locatie en speelt Craving Chocolate tijdens Huiskamer van de Stad Gouda, Delft Fringe en Schoonhoven opent haar deuren.

Verlangen

In discussies over de stand van de vrouw buitelen opinies over elkaar heen. De emancipatie is voltooid... of niet. Het glazen plafond is een serieuze belemmering... of niet. Vrouwen hebben niet genoeg ambitie... of toch wel. Vrouwen worden onbewust gestuurd door afkeurende blikken op het schoolplein, tegenwerking op de werkvloer, de eigen partner en de voorbeeldrol van hun moeder.

In Craving Chocolate toont TGVB de verschillende kanten van het verhaal. Vanuit het verlangen dichterbij het antwoord te komen op de universele vraag hoe je je ontworstelt aan morele druk en verwachtingen, als je dat al zou willen.

TGVB

TGVB maakt kleine verhalen over grootse mensen, in het theater of daarbuiten. Zoals Komedie in mineur in 2013 op het 5 meiplein in Wageningen - Theater Na de Dam, in een voormalig onderduikershuis in Delft en in theaters door het land. Of, TOOROP en de tijdgeest – Alwéér geen witte kerst, een verhalend tweeluik over de tijdgeest toen en nu.

TGVB werkt van project naar project en nodigt daarbij steeds gastspelers en makers uit. Ook krijgen nieuwe makers de kans in een professionele omgeving theater te maken en hun talent te ontwikkelen.

Speellijst

TGVB speelt Craving Chocolate tijdens het Huiskamer van de Stad Gouda op 1 juni bij het Museumhavencafé, tijdens Delft Fringe bij Zinderin en tijdens Schoonhoven opent haar deuren bij Klokkenfabriek Van Kan.
Een actuele speellijst en meer informatie vind je op Facebook.

  

Recept voor warm chocoladetaartje

Super verrassend toetje: als je er een hapje van neemt, stroomt langzaam de vloeibare warme chocolade uit het taartje .Mmmmmmmmm!

Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 200C.

Bereidingswijze
In een kom eieren en suiker schuimig kloppen. Bloem en een snufje zout erdoor kloppen. Chocolade in stukjes breken en in een pan doen. Boter in stukjes snijden en aan de chocolade toevoegen. Pan in grotere pan met kokend water zetten en chocolade al roerend au-bain-marie laten smelten. Pan uit kokend water nemen. Eiermengsel toevoegen en alles tot gladde massa roeren. Schaaltjes/vormpjes invetten en bestuiven met bloem. Chocolademengsel over schaaltjes verdelen. In het midden van de oven ca. 12 minuten laten bakken, zodat de buitenkant stevig is, maar het binnenste wel heet maar vloeibaar is. Borden op het schaaltje leggen, samen omkeren en de taartjes uit de schaaltjes laten glijden. Bestrooien met poedersuiker.

Direct serveren.

FemNa40