Actie Free a Girl groot succes!

Het resultaat van de actie ‘Lock me Up – Free a Girl’, die van 20 t/m 24 mei jl. heeft plaatsgevonden op verschillende locaties in Nederland, heeft
€ 413.764,- opgeleverd.

Tijdens deze actie lieten 144 deelnemers zich op 16 locaties 12 uur lang opsluiten in hokjes van 1 bij 2 meter om aandacht te vragen voor kinderprostitutie in India.

Met de opbrengst kan Free a Girl honderden meisjes uit de prostitutie bevrijden.

Bevrijding van 14 meisjes in India

Maandag 2 juni jl. heeft onze partnerorganisatie in India in totaal 14 meisjes bevrijd uit een bordeel.
Hiervan waren 5 meisjes minderjarig. Ze werden in een wand bij het toilet verborgen gehouden. De daders zijn opgepakt.

Over de actie Lock me Up – Free a Girl

Lock me Up – Free a Girl is het initiatief van Wimmy Hu (algemeen adviseur van Free a Girl) en Free a Girl.
In 2012 is de actie gestart in één van haar voormalige horecazaken in Amsterdam en inmiddels uitgegroeid tot een landelijk evenement. Het initiatief vond plaats in zestien Nederlandse horecazaken in Nederland.

Tijdens de actie, die tot en met zaterdag 24 mei duurde, lieten bekende én onbekende Nederlanders zich vrijwillig - steeds gedurende twaalf uur - opsluiten in een soortgelijk hokje als de slachtoffers van kinder-prostitutie. Met de actie werd aandacht gevraagd voor de meisjes die in India gevangen zitten in bordelen.

Deze meisjes leven onder erbarmelijke omstandigheden en worden dagelijks vele malen misbruikt in kleine hokjes. Met de opbrengst van de actie zal Free a Girl honderden meisjes uit de prostitutie bevrijden en mensenhandelaren en pooiers proberen veroordeeld te krijgen.

BN-ers die zich gedurende de actieperiode 12 uur lang lieten opsluiten waren: Yolanthe Sneijder Cabau,
Jörgen Raymann, Vivian Reijs, Tooske Ragas, Charly Luske, Mathijs Vrieze, Roelof van Laar, Miss World Nederland Tatjana Maul en Miss Universe Nederland Yasmin Verheyen.

 

Island Bracelets

Dit merk heeft dit WK armbandje speciaal ontworpen voor Free a Girl. Met de opbrengst biedt Free a Girl financiële steun aan partnerorganisaties in Forteleza, Brazilië. Deze organisaties bieden jonge meisjes, die door hun kwetsbare situatie gedwongen in de prostitutie terecht zijn gekomen, een alternatief voor het straatleven.

Je kunt de ‘Free a Girl Brasil Bracelet’ direct bestellen via island-bracelets.

FemNa40