Het motivatieboek

Wil jij het beste uit anderen halen?

Zodat ze succesvol worden in werk, opleiding en sport?

Wil je mensen motiveren om te doen wat bij hen past?

 

Motivatieboek

Het motivatieboek geeft je praktische informatie waarmee je aan de slag kunt. Zo kun jij anderen motiveren door belangstelling te tonen, zelfvertrouwen te versterken en vrijheid te bieden. Je kunt een ander helpen om nieuwe inzichten te verkrijgen en een eigen plek in te nemen waar hij of zij het beste tot z'n recht komt.
Het motivatieboek zet je ook aan het denken. Wat motiveert jou?

Je kent ze vast. Motiverende mensen. Ik kom ze bijna dagelijks in De Ronde Venen tegen. Hoe doen ze dat toch? Ik heb het ze maar eens gevraagd. Hun antwoorden deel ik met je in Het Motivatieboek. Ik wil niets liever dan jou motiveren. Gewoon omdat je meer kunt als je gemotiveerd bent en meer bereikt als je de mensen om je heen weet te motiveren.

Een stukje uit het boek

Mijn dochter las een poosje geleden het dagboek van Anne Frank en ze liet me laatst een mooi stukje lezen.
Het kwam erop neer dat je mensen pas goed leert kennen als je eens flink ruzie met ze hebt gemaakt. Nu wil ik, vanaf deze plaats, niemand aanzetten om onenigheid te veroorzaken, maar ik zou je wel willen uitnodigen om eens na te denken over de wijsheid van Anne Frank. Wat is jouw ervaring met ruzie? Wat zie je gebeuren bij de ander en hoe beoordeel je jouw eigen reactie?

'Waar twee vechten, hebben twee schuld'. Ik heb dit altijd een vervelend gezegde gevonden. Het suggereert dat er direct iets fout gaat als er sprake is van ruzie. Alsof het koste wat kost voorkomen moet worden dat je het eens ontzettend oneens bent met elkaar. Alsof het altijd beter is om in de minne te schikken. Maar als Anne gelijk heeft en je elkaar pas goed leert kennen na een flinke ruzie, dan kun je het er maar beter op aan laten komen.

Voor je ruimschoots gaat investeren in een vriendschap of heel intieme dingen gaat delen, is het handig om te weten wie je voor je hebt. Laat je dus even niet van je beste kant zien, maar laat je ware aard boven komen.
Spring uit je vel, omdat de ander (weer) te laat is, (te) veel geld heeft opgemaakt of (te) weinig interesse toont. Durf te zeggen waar het op staat, waar je je al tijden aan ergert of waar je intens verdriet van hebt. En wacht het dan eens af.

Geplaatst door: Mieneke Vaas

 Hetmotivatieboek

FemNa40