Te kort

Daar staat hij dan. Een beetje onwennig, voor de spiegel.

En ineens is zijn stropdas te kort.

Te kort? Ja, te kort.

 

Benjamin

We hebben inmiddels een paar gesprekken gevoerd. Deze ondernemer en ik. En hij heeft al flinke vorderingen gemaakt. Maar af en toe voelt hij zich nog steeds de Benjamin tussen zijn compagnons. Ik besluit het over een andere boeg te gooien. Ik ga met zijn houding aan de slag. En daarom staat er op de eerstvolgende afspraak een grote spiegel op hem te wachten.

Groter

Verbaasd doet hij wat ik vraag. ‘Ga maar voor de spiegel staan en kijk eens goed naar jezelf. Naar je houding. Naar je manier van lopen. Probeer je schouders eens wat verder naar achteren te trekken en wat meer rechtop te lopen. Voel je dat het anders is? Voel je je sterker nu? En groter? En kijk eens hoe het er uit ziet. Hoe zou je nu overkomen bij anderen?’

Simpel en doeltreffend

Hij is verbaasd. Dat zoiets simpels zo doeltreffend kan zijn. Dat had hij nooit verwacht. Hij neemt zich voor om eerst zijn stropdas opnieuw te strikken. En vervolgens altijd rechtop te blijven lopen. Het voelt veel prettiger en zo hij is geen Benjamin meer. Hij maakte zichzelf de Benjamin. Maar nu niet meer. Dat is nu voorbij.

En jij?

Hoe sta en loop jij? En welke indruk maak je daarmee? Is het tijd om zelf eens te ervaren hoe het anders kan?
En te zien welk effect dat op anderen heeft? Misschien is jouw stropdas dan straks ook te kort. Maar dat is simpel te verhelpen.

Gerelateerde artikelen

Leren

Door:

Vraag mij waar ik goed in ben en ik benoem wat beter kan. Dáár ben ik namelijk goed in, in ramp-reflectie.

Lees verder

FemNa40