Drs. Paula Laning (1960)
Als socioloog ben ik zeer geïnteresseerd in de verhalen achter de mens. Wat maakt ons tot wie we zijn? Dat onderzoek ik in mijn coachgesprekken en in wat ik schrijf, daarbij mijn kwetsbaarheid combinerend met mijn kracht. En dat alles met een lach en een flinke dosis relativeringsvermogen: Want wie om zichzelf kan lachen, heeft eindeloos veel lol.


Schrijven en coachen
Na jarenlang voor Amnesty International te hebben gewerkt ben ik in april 2005 gestart met mijn eigen onderneming als coach in werkplezier en heb ik eindelijk ook het schrijven serieus opgepakt.


Al van jongs af aan wist ik dat ik schrijver wilde worden. In 2010 verscheen mijn eerste boekje met blogs over hoe je anders kunt kijken, vrolijker kunt denken en leuker kunt leven. In 2013 verscheen hiervan de tweede druk en kwam tevens mijn tweede boekje ‘abc z’ uit, rondom hetzelfde thema.


Het derde boekje ‘Afvallen door Groeien’ verscheen in september 2014 en gaat over mijn persoonlijke ontwikkeling in de tijd dat ik 10 kilo wou afvallen. In alle drie de boekjes zweeft een bloemlezing van mijn Wijsheden van de Week tussen de verhaaltjes door.


In het voorjaar van 2015 hoop ik mijn eerste roman af te ronden, samen met mijn vierde blogboekje dat gaat over de voltooiing van deze roman.


Ik geloof in de kracht van zelfreflectie. Schrijven en coachen zijn mijn instrumenten om mensen uit te nodigen eerlijk, mild en liefdevol naar zichzelf te kijken om zo een nog mooier mens te worden en daarmee een mooiere wereld te creëren.


Ik woon met mijn partner en zijn drie kinderen, die deels bij ons wonen, op een boerderij in een klein Drents dorpje. Zelf heb ik twee kinderen en drie kleinkinderen. In een pipowagen achter op het erf werk ik aan mijn roman(s).


Meer info
http://www.lachendnaarjewerk.nl
http://www.facebook.com/PaulaSchrijft
http://www.twitter.com/paulalaning
http://www.paulalaning.nl/winkel


Stuur een mailtje naar .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) om ook elke maandagmorgen een Wijsheid van de Week in je mailbox te ontvangen.

 

 

Ruilen?

Door:

De mensen bij Stichting De Hofstede staan ver van de arbeidsmarkt af zoals dat heet en kunnen niet ‘normaal’ functioneren.

Lees verder

Ik heb verloren

Door:

Ik heb verloren. Vloog er in de eerste ronde meteen al uit. Nou ja zeg. Denk je dat je goed bezig bent, denkt een ander er heel anders over...

Lees verder

Leren

Door:

Vraag mij waar ik goed in ben en ik benoem wat beter kan. Dáár ben ik namelijk goed in, in ramp-reflectie.

Lees verder

Genieten

Door:

Zaterdagmorgen half acht, klaar voor vertrek naar Driebergen voor een dag met boeiende workshops. Ik vraag mijn lief wat hij vandaag gaat doen.

Lees verder

Tijd voor maken

Door:

Ik kijk nog eens naar het prachtige bloemstukje, vorige week gekregen van mijn schoonzus, voor mijn verjaardag. Wat is het mooi! En wat moet ze er lang mee bezig zijn geweest.

Lees verder

Gedachten

Door:

Morgen een nieuw team om te coachen, ik vind het spannend, heb er zelfs hoofdpijn van. Er schijnt onderling van alles te spelen en de teamleider wil graag dat het morgen boven tafel komt.

Lees verder

Help! Ik word geleefd!

Door:

Drie weken lang ging het goed. Maar ´t is weer mis. Ik heb verloren van de waan van de dag. Ik word weer opgeslokt door alle afspraken en verplichtingen. Herken je dat? Alle goede voornemens ten spijt.

Lees verder

Zakelijk flirten graag

Door:

Een cursus Zakelijk Flirten heb ik niet nodig, ik doe dat blijkbaar vanzelf. Niet dat ik dat wil, maar blijkbaar deed ik het altijd wel. Of het lag aan de mannen?

Lees verder

Angst

Door:

Ben jij wel eens bang? Zonder dat je het durft toe te geven? Nee? Ik wel. En ik doe dan net of ik niet bang ben. In de hoop dat niemand het merkt. Stom, hè?

Lees verder

Te kort

Door:

We hebben inmiddels een paar gesprekken gevoerd. Deze ondernemer en ik. En hij heeft al flinke vorderingen gemaakt. Maar af en toe voelt hij zich nog steeds de Benjamin tussen zijn compagnons.

Lees verder

Mijn boek agenderen

Door:

Yes, het is gelukt. Eens in de twee weken neem ik drie dagen vrij om te schrijven, de andere twee en de tussenliggende week zijn voor het coachen.

Lees verder

Mijn bloesje

Door:

Zo af en toe stuur ik een aansprekende brief naar een bedrijf om wederzijds kennis te maken. En als ik vervolgens langs mag komen, wil ik een onvergetelijke indruk achterlaten.

Lees verder

Legen

Door:

In het kader van de goede voornemens ga ik mijn efficiency verbeteren. 2015 lijkt me daar een uitstekend jaar voor. Maar waar moet je beginnen?

Lees verder

Strijden: doen of niet?

Door:

Vol ongeloof kijken ze me aan, nadat ze me die middag tijdens de Open Praktijk Route van www.bewusthoogeveen.nl hebben geholpen. Ik zie ze denken: die is gek.

Lees verder

Omkeren

Door:

25 Jaar. In de bloei van haar leven, studerend en plezier makend. Ze is niet meer. Leukemie. Het ging nog een tijdje goed, maar daarna ineens niet meer. En nu is het afgelopen. Onomkeerbaar.

Lees verder

Overtuigen

Door:

Volgende week mag ik met het bestuur van een stichting aan de slag om hun missie en visie aan te scherpen. Zo aan het eind van het jaar, met Kerst en Oud en Nieuw voor de deur, vind ik dat wel een mooi onderwerp.

Lees verder

Bedoelen

Door:

Wat doe je ’s ochtends het eerst als je de badkamer binnenloopt? Start je met tandenpoetsen? Zo ja, waar begin je dan, links onder, rechtsboven of aan de voorkant bijvoorbeeld? Geen flauw idee? Ik ook niet.

Lees verder

Aanpassen maar weer

Door:

‘Ja hoor, heb ík weer.’ Het liefst duik ik meteen mijn bed in, verstop me onder het dekbed en kom er pas uit als alles opgelost, geregeld en weer normaal is.

Lees verder

Bellen maar

Door:

Dat telefoontje met mijn moeder was wel héél kort. Ik heb mijn zoon nog niet gebeld. Ik moet nodig mijn dochter bellen. Ik heb nog zoveel te doen. Wie zong dat ook alweer? Als ik nu nog harder werk, dan red ik het.

Lees verder

Verplicht vrijwilligerswerk?

Door:

Ik was erbij. Jaren geleden alweer. Bij de eerste provinciale beursvloer van Nederland. Een heel bijzondere beursvloer, namelijk voor gesloten beurzen. Maatschappelijk Betrokken Ondernemen noemen ze dat.

Lees verder