Kunst op internet

Een nieuwe ontwikkeling op het gebied van kunst is de app We Like Art! voor de smartphones en tablets.

Deze app informeert je over betaalde schilderijen en andere kunst. De artikelen staan in categorieën van onder de €500, €1000 of €1500.

Daarnaast vind je er interviews met kunstenaars, aankondigingen van exposities en evenementen en interessante video’s.

 

Andere websites zoals kunstvoorjou.nl bieden betaalbare schilderijen aan via internet. Binnen enkele muisklikken kies je een schilderij, reken je af en wordt jouw kunstwerk naar je verzonden.

Digitale kunst

Er wordt steeds meer digitalisering toegepast in de kunst. Artiesten die gespecialiseerd zijn in Photoshop of zelfs Microsoft Paint. In dit filmpje zie je hoe een digitale kunstenaar de Mona Lisa schildert in MS Paint. Best knap toch?

Een kunstproject van een andere orde is het Gigapixelartzoom project van Microsoft. Samen met ongeveer honderd lokale kunstenaars heeft Microsoft een enorme 360 graden panoramafoto gemaakt van 20 gigapixel van de stad Seattle. Door heel ver in te zoomen op deze enorm grote foto, kom je tot de ontdekking dat er door heel de stad kunst, evenementen en andere artistieke optredens staan.

Het is wel even zoeken, maar vooral erg leuk om zo kunstwerken én de stad Seattle te ontdekken. Ergens in de stad zie je de bijvoorbeeld de clip van Michael Jackson’s Thriller tot leven komen. Deze zombies vormen de Seattle Trillers en dansen in een park. Kun jij ze ook vinden?

FemNa40