De slaapkamer inrichten

Eén van de belangrijkste vertrekken van je huis is de slaapkamer. Het is niet de plek waar je regelmatig gasten ontvangt, maar juist een eigen ‘privé-plekje’ waar je komt voor rust en ontspanning.

Er zijn mensen die hun slaapkamer puur en alleen zien als een plek om te slapen, maar voor veel mensen is de slaapkamer veel meer dan alleen een slaapplek. Op je slaapkamer kun je je helemaal terugtrekken en genieten van rust en privacy.

 

Meubels in de slaapkamer

Bij elke slaapkamer is het bed het meest essentiële meubelstuk. Er zijn allerlei verschillende bedden, waarbij je kunt kijken naar de maten, zoals een eenpersoonsbed, een twijfelaar of een tweepersoonsbed. Daarnaast zijn ook vormen en gebruikte materialen erg verschillend, hierbij heb je bijvoorbeeld een stapelbed, een slaapbank, een lattenbodem, een hoogslaper, een boxspring of een hemelbed.

Na het bed is vaak de slaapkamerkast onmisbaar. Op het gebied van slaapkamerkasten heeft men ook ontzettend veel keus, denk bijvoorbeeld aan zo’n mooie grote zweefdeurkast of schuifdeurkast, met mooie grote spiegels op de deuren.

Ook het nachtkastje is bijna in elke slaapkamer aanwezig. Op het nachtkastje hebben veel mensen een nachtlampje staan, daarnaast kan het ook worden gebruikt voor het opbergen van een leesboek en leesbril.

Ideeën opdoen voor het inrichten van de slaapkamer

Net zoals bij een woonkamer inrichting, zijn er voor een slaapkamer inrichting ook ontzettend veel verschillende kleuren en stijlen. Waarbij het soms erg moeilijk wordt om een keuze te maken. Daardoor is het ook moeilijk om een begin te maken bij de slaapkamerinrichting.

Wil je de kamer behangen of kies je ervoor om alles te schilderen, wil je alles dezelfde kleur of wil je bijvoorbeeld een accentwand, waarbij je een andere kleur gebruikt? Heb je ruimte voor een grote kledingkast in de slaapkamer of gebruik je een andere kamer om een inloopkast te creëren.

Wat voor accessoires wil je verder gebruiken om de slaapkamer te decoreren? Voor het opdoen van slaapkamerideeën kun je zowel woonmagazines als online magazines raadplegen. Het leuke van gewone woonmagazines is dat je ook makkelijk kunt knippen om bijvoorbeeld een moodboard te maken. Lees hier meer over het maken van een moodboard: lifestyle-online.nl

FemNa40