Woonmodetrend Play It!

Een huis is om in te wonen, een interieur is om mee te spelen! De nieuwste collecties meubelen, textiel, verlichting en accessoires verrassen met een perfecte mix van functionaliteit, humor, creativiteit en duurzaamheid.

 

Bij woonmodetrend Play It! stoeien we met de nieuwste kleuren, vormen en materialen. Een strak lijnenspel is daarbij belangrijk, net als geometrische en facetvormen. Naast de zwart-witte basis is er een scala aan ‘nieuwe’ kleuren om mee aan de slag te gaan. Een combinatie van verschillende tinten kobaltblauw en denim zijn trendy, maar ook rood, lila, karamel en mellow yellow zorgen voor een speelse look. Ga met je inrichting aan de slag zoals je vroeger met je blokkendoos bouwde en met je potloden kleurde: Play with it!

Schommelen en spelen

Kamerbreed tapijt zorgt voor gezelligheid. Ook hier worden twee tinten blauw met elkaar gecombineerd, met donkerblauw als basiskleur en een facettendessin uitgevoerd in fel electric blue. Geometrische patronen en facetstructuren zorgen voor dynamiek en lijken écht voor beweging te zorgen. Bewegen doe je ook zelf, op de Tip Ton stoel. Het onderstel loopt in en lichte boog waardoor je kan schommelen. Dit komt bovendien de bloedsomloop ten goede. Schommelen is gezond en spelen is leuk! Naast schommelen en spelen is sfeerlicht essentieel. De zwart-witte Polar Lamp van ontwerper Dave Keune past met zowel kleur en vorm bij Play It! Lamp Sparcus is verrassend doordat je de kleur van de lamp en het snoer zelf kunt kiezen.

Doodle & Draai

Strakke vormen en lijnen domineren, maar speel af en toe ook met ronde en ‘lossere’ vormen. Het vloerkleed van Paola Navone bijvoorbeeld, is geïnspireerd op een doodle: een klein tekeningetje of schetsje dat we spelenderwijs maken. Ben je klaar met (her)inrichten en is het woonspel bijna ten einde? Plof dan neer in de gele Spun stoel, geïnspireerd op een tol, en draai en schommel even lekker rond in je nieuwe, speelse interieur!

Play It! in 5 stappen

Kleuren en materialen:
Een basis in zwart en wit gecombineerd met diverse tinten blauw – van electric blue tot denim – en accenten in rood, koper, karamel, geel en lila. Kwaliteit en duurzaamheid bepalen het materiaalgebruik: beton, metaal, lichtgekleurd hout en transparant glas.

Vormen en dessins:
Geometrisch en diagonaal! Vormen van meubelen zijn hoekig en strak. Geometrische vormen en facetbelijningen domineren. Hier en daar een ronde vorm benadrukt de speelse sfeer.

Meubilair:
Het meubilair is multifunctioneel en speels! Tafels en stoelen van oude kleding, een schommelstoel, een stoel geïnspireerd op een tol of fiets en een stoel geprint uit een eindeloze lijn kunststof.

Verlichting en accessoires:
Ga voor felle kleuren! Voor de sfeer is de keuze van een lamp of accessoire net zo belangrijk als het behang, de bank of de tafel. Kies voor mooi én functioneel. Kleine accessoires zoals schalen, glaswerk, kussens en plaids zijn óf geometrisch van vorm óf gedessineerd met blok- en ruitpatronen, facetvormen of strakke lijnen.

Textiel:
Denk aan kleurrijke stoffen en behang met geometrische patronen. Een vloerkleed op maat is een ideaal middel om op een grootse manier een geometrische vorm in het interieur te brengen.

Bron: Perscentrum Wonen

FemNa40