Woonmodetrend Into the Wild

Een interieur waar je blij van wordt en waarin je tot rust komt. Een kamer waarin je de energie voelt stromen. De woonomgeving is van enorme invloed op ons welzijn! Of je nu in een villa of in een klein appartement woont; het ínterieur bepaalt het comfort, de luxe, intimiteit en gezelligheid. De verbinding tussen ons interieur en de natuur wordt daarbij steeds belangrijker.

 

 

Beestachtig wonen!

Hoe ‘natuurlijker’, hoe beter! Met het behoud van de natuur in ons achterhoofd, koesteren we materialen als hout, glas, wol, leer en steen. We verbeteren het binnenklimaat met kamerbomen, planten en cactussen en worden kunstzinnig met de trendkleur groen. Kortom, we gaan op safari naar de ‘wild side’ van onze smaak! Dus kom maar op met dat panterprint behang, die langharige sierkussens en kasten in de vorm van een koe, varken of gans. Beestachtig mooi is de nieuwe woonmodetrend voor aankomend seizoen!

Nieuwe Natuur

Mode- en interieurontwerpers laten zich dit seizoen volop inspireren door de natuur in het algemeen en het dierenrijk in het bijzonder. De vertaalslag is creatiever en kunstzinniger dan ooit. Ontwerpster Melissa Peen geeft een geweldige voorzet met haar behangcollectie ‘Nieuwe Natuur’. Uit 12.000 natuurfoto’s ontstonden 70 kleurige patronen vol ‘nieuwe’ bossen, bomen, structuren, takken en bladeren. De achterliggende gedachte hierbij is dat door de ontwikkeling van genetische manipulatie de mens zelf de maker van de natuurlijke wereld wordt. Steeds vaker is de mensheid bezig de evolutie en haar groeiprocessen te veranderen naar zijn eigen wil. Melissa liet de wereld om haar heen veranderen in grafische beelden die ze op caleidoscopische wijze op behang heeft geprint.

Dierlijk instinct

Dat caleidoscopische dessins dé trend zijn, zien we ook terug in de kleding van de getalenteerde Nederlandse modeontwerpster Tessa van de Meerendonk; “in mijn werk ben ik geïnspireerd door de dierenwereld. Ik verbaas en verwonder me over de prachtige kleuren, structuren en versieringen die hierin voorkomen”, zegt ze hierover. De dierenwereld vormt vaak het uitgangspunt voor haar prints, materialen en silhouetten. In haar collectie 10|90 komt het gebruik van dierlijke aspecten ook voort uit een fascinatie voor optische illusies. Je hersenen construeren een volledig beeld om de ogen te compenseren, en houden daarmee je zintuigen voor de gek. Een optische illusie wordt gezien als zwakte, terwijl het evolutionair gezien een sterke overlevingstactiek is. “Dit oerinstinct heeft mij ertoe gezet om met aspecten van ‘wilde’ dieren te werken” zegt Tessa. Een ode dus, aan de intelligentie van de evolutie.

Foto: Behang van Melissa Peen, collectie Trompetboom via www.nieuwe-natuur.nl. Bank Borghese van La Chance. Kast Stacked van Muuto. Blauwe vaas van Intratuin.

Bron: Perscentrum Wonen

 

 

FemNa40