Boek: Slaap

Vierde zelfstandig te lezen deel uit de Joona Linnareeks van een Zweeds schrijversechtpaar.

Seriemoordenaar Jurek Walter slijt zijn dagen in een psy-chiatrische inrichting, waar hij al jaren in volledig isolement leeft. Maar als op een koude winteravond een van zijn laatste slachtoffers levend wordt gevonden, verandert de situatie volledig.

Waar heeft deze dood gewaande jonge man de afgelopen dertien jaar doorgebracht? De onverwachte getuigenis van de man zorgt ervoor dat de zaak opnieuw geopend wordt.

 

De tijd dringt, levens kunnen worden gered. Maar iemand moet het vertrouwen van de seriemoordenaar zien te winnen. Joona Linna gaat in Slaap opnieuw de confrontatie aan met zijn oudste vijand, Jurek Walter. De man voor wie Linna alles wat hij liefhad moest achterlaten.

Auteur
Lars Kepler

Categorie
Literaire triller

Op een koude winternacht komt de jonge Michael sterk verzwakt en gewond aanlopen langs een spoorbrug. Dertien jaar eerder verdwenen hij en zijn zusje spoorloos. Ze werden doodverklaard, omdat ze werden gezien als slachtoffers van seriemoordenaar Jurek Walter.

Jurek werd dertien jaar geleden door Joona opgepakt en zit sindsdien in totale isolatie opgesloten. Michael beweert dat ook zijn zusje nog leeft. Daardoor wordt de zaak heropend.

Joona is overtuigd dat er een handlanger moet zijn. Daarom moet iemand infiltreren in de geïsoleerde afdeling waar de gevaarlijke Jurek zit opgesloten. Een risicovolle onderneming, maar de tijd dringt.

Zeer spannende thriller met veel actie in korte hoofdstukjes. Rake beschrijvingen van gebeurtenissen en personages. Vooral het karakter van de griezelige Jurek, die zijn slachtoffers door angst en eenzaamheid geestelijk weet te breken, is perfect. 


Bron : Bol.com
 

 

FemNa40