Leesvoer om naar uit te kijken in juli

We kunnen er niet meer omheen, het is nu eindelijk zomer!  

Je hebt misschien al je vakantie geboekt, gaat lange dagen op het strand liggen, staat ergens op de camping of relax je veel in je eigen tuin. 

 

Ik vind het heerlijk om in de boekwinkel of op Schiphol rond te neuzen. In juli komen er een aantal boeken uit die ik zeker ga aanschaffen!

 

De zomer van toen - Maggie Mitchell

 

 

De zomer van toen is Maggie Mitchells ijzingwekkende debuutroman en gaat over die donkere bepalende zomer die Lois en Carly May onder de waakzame blik van hun kidnapper doorbrachten en hoe die ervaring de rest van hun leven beïnvloedt.

Lois Lonsdale doceert jaren later 18e-eeuwse Britse literatuur aan een kleine universiteit in de staat New York, als ze zich gedwongen ziet de confrontatie aan te gaan met een verontrustende en obsessieve student van wie ze vermoedt dat hij de zoon van haar kidnapper is.
Chloe Savage woont in Los Angeles, is eenzaam, drinkt teveel en heeft moeite haar acteercarrière opnieuw op gang te krijgen als ze schoorvoetend de rol in een film accepteert waarvan het script haar maar al te bekend voorkomt.

Bestel hier

 

Ga heen, zet een wachter, Harper Lee

 

De 26-jarige Jean Louise Finch - ‘Scout’ - vertrekt vanuit New York om haar vader Atticus in Maycomb, Alabama te bezoeken. Tegen de achtergrond van de spanningen rond de burgerrechten en de politieke strijd in het zuiden van Amerika ervaart Jean Louise een bitterzoete thuiskomst wanneer ze de waarheid leert over haar familie, haar geboortestad en de mensen die ze liefheeft. Herinneringen uit haar jeugd komen bovendrijven en haar waarden en overtuigingen worden op de proef gesteld.

Vele, inmiddels iconische, personages uit Spaar de spotvogel keren terug in Ga heen, zet een wachter, dat een perfect portret schetst van een jonge vrouw en haar wereld die beide een pijnlijke, maar noodzakelijke verandering doormaken.

Bestel hier

 

Huid op huid - Claire North

 

Huid op huid is een razend spannende thriller mét diepgang, verrassend actueel in onze tijd van het altijd meer en mooier willen, van het beter voordoen dan je bent. Je wordt meegesleept door heel Europa in de jacht op de moordenaar. Huid op huid is letterlijk en figuurlijk grensoverschrijdend

Kepler kan wisselen van persoon door iemand aan te raken. Meestal beschouwt hij die geleende lichamen als een hobby, maar soms raakt hij aan ze gehecht, zoals aan Josephine.
Maar dan wordt zijn geliefde Josephine vermoord, terwijl de moordenaar het op hém, Kepler, had gemunt. Hij begint aan een missie om achter de waarheid te komen en Josephines dood te wreken.

Bestel hier

 

We moeten je iets vertellen - Marion Pauw

 

Marion Pauw, auteur van het geschenkboek voor de Maand van het Spannende Boek 2015, is bekend van haar thrillers Drift, Daglicht, Zondaarskind, Jetset en Hemelen en van haar roman De wilden. Daglicht is succesvol verfilmd met Angela Schijf,
Fedja van Huêt en Monique van de Ven. We moeten je iets vertellen is haar zesde thriller.

We moeten je iets vertellen is Pauws meest persoonlijke thriller. De succesvolle Kathelijne valt voor de charmes van een oudere, getrouwde man en raakt zwanger van hem.
Ze ondergaat een abortus. De dag erna vindt ze een huiveringwekkend verhaal op haar notitieblok, geschreven in haar eigen handschrift. Terwijl ze rouwt om haar ongeboren kind, gaat ze op onderzoek uit.

Bestel hier

 
 
 
 

Gerelateerde artikelen

FemNa40