Boek: Land achter de poort

Een scheiding is voor kinderen enorm ingrijpend. Ineens staat hun leven op zijn kop en worstelen ze met gevoelens van verdriet, schuld, woede en onmacht.

 

Auteur
Petra Pronk

Genre
Kind & Jeugd

Uitgeverij
Ankh Hermes, 2011

Omschrijving

Het boek 'Het land achter de poort' is bedoeld om kinderen (8-12 jaar) in deze moeilijke periode een steuntje in de rug te geven. Het biedt ouders en kinderen een handvat om te praten over hun gevoel en manieren om daarmee om te gaan.

De lessen en thema's die de kinderen spelenderwijs meekrijgen, zijn ontleend aan de positieve psychologie. Het gaat om dingen als: positief denken, de kracht van gedachten, leven in het Nu, geloven in jezelf, etc. Zelf lezen of voorlezen.

Ben jij gek op de verhalen van Harry Potter en Alice in Wonderland? Dan is dit een boek voor jou! Anna en Martijn zijn samen met hun moeder op vakantie. Hun ouders zijn net gescheiden. Op het strand komen ze een geheimzinnige jongen tegen die hen de weg wijst naar een kasteel vlak in de buurt. Maar dat is niet zomaar een gewoon kasteel! Voordat ze het weten stuiten ze op een verborgen trap, die wordt bewaakt door bronzen leeuwen. Hij leidt hen naar een magisch land, waar alles anders is dan ze gewend zijn. Samen met hond Bello, tovenaar Melchidezek en hun nieuwe vriendje Archibald gaan ze op reis om de kroon van de koning van Het land achter de poort te redden…

Bron: Bol.com

Gerelateerde artikelen

FemNa40