WINACTIE: 2x kookboek ‘Boom geniet zonder gluten’

Koken zonder gluten, maar dan écht lekker.

Steeds meer mensen besluiten gluten uit hun eetpatroon te schrappen.

Voor velen ligt hier een allergie of intolerantie aan ten grondslag, alhoewel veel mensen zich er ook gewoon ‘beter bij voelen’.

 


Jan-Willem van der Boom kampt al jaren met zo’n allergie maar liep keer op keer tegen het probleem aan dat de meeste kookboeken op dit vlak ingewikkeld zijn en vaak geen lekkere gerechten opleveren.

Dus dook hij zelf de keuken in en ging aan de slag. Het resultaat: een kookboek met eenvoudig te volgen recepten, op basis van makkelijk verkrijgbare ingrediënten.

Voor iedereen die geen tijd heeft om zich te verdiepen in de wereld van het glutenvrij koken of de hobbykok die graag lekkere gerechten voorschotelt, ook zonder gluten.

Boom bewijst met zijn kookboek dat ‘koken zonder gluten’ niet betekent dat je dingen moet weglaten. Hij is erin geslaagd om recepten te bundelen die het mensen makkelijk maken om zonder gluten te koken en te eten.

Mensen met coeliakie zullen ervan versteld staan dat ze weer een stuk ontbijtkoek kunnen eten en dat zijn glutenvrije Zeeuwse bolus niet onderdoet voor de bolus van de warme bakker.

De recepten in ‘Boom geniet zonder gluten’ zijn ingedeeld naar het moment van de dag waar ze het best bij aansluiten. Zo heb je in één oogopslag een duidelijk overzicht van lunch ideeën of bijvoorbeeld lekkere hapjes voor bij de borrel.

Daartussen heeft Jan-Willem recepten opgenomen die tot stand zijn gekomen in samenwerking met diverse restaurants en producenten. Zo beschrijft hij bijvoorbeeld een heerlijke pizza american style, bereid op de
Big Green Egg. Maar gebakken in een ‘gewone’ oven smaakt deze pizza natuurlijk ook heerlijk.

Het boek bevat 70 recepten om gewoon na te doen, maar dient vooral als inspiratie en basis voor tal van andere gerechten.

WINACTIE

FemNa40 mag 2 exemplaren van het kookboek ‘Boom geniet zonder gluten’ verloten onder de lezers. Dit moet je doen om hiervoor in aanmerking te komen:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief op de voorpagina en like en deel de Facebook pagina van FemNa40
Stuur een e-mail met je naam en adresgegevens naar info@femna40.nl

Ben je al ingeschreven voor de nieuwsbrief, dan kun je natuurlijk ook meedingen door een e-mail te sturen.

Actie loopt tot en met 24 december!

Het boek is ook te koop bij bol.com. klik hier om te bestellen

Gerelateerde artikelen

FemNa40