Bioscoop: Room

Het uiterst spannende en aangrijpende Room is een unieke en tedere film over de grenzeloze liefde tussen een moeder en haar kind onder de meest hartverscheurende omstandigheden.

Brie Larson heeft voor haar rol de Oscar in de categorie Beste Actrice mogen ontvangen.

 

Verhaallijn

Room vertelt het bijzondere verhaal van Jack (Jacob Tremblay), een energiek jochie van vijf dat liefhebbend wordt opgevoed door zijn ‘Ma’ (Brie Larson: Short Term 12, Trainwreck).

Net als elke goede moeder probeert Ma haar zoon op een normale manier, veilig groot te brengen. Ze overlaadt hem met warmte en liefde, speelt spelletjes met hem en leest hem verhaaltjes voor.

Maar hun leven is allesbehalve normaal: ze zitten opgesloten in een kamer van 3 bij 3 meter, zonder ramen,
die door Ma eufemistisch ‘Kamer’ wordt genoemd.

Ze heeft hier een eigen wereld gecreëerd voor Jack en stelt alles in het werk om hem zelfs in deze verraderlijke omgeving een volwaardige opvoeding te geven.

Maar als Jack steeds nieuwsgieriger wordt naar zijn situatie en Ma eraan onderdoor dreigt te gaan,
verzinnen ze een plan om te ontsnappen. Uiteindelijk krijgen ze te maken met wat wellicht nog het meest beangstigende voor ze is: de echte wereld.

In Room zien we ook Joan Allen en William H. Macy. Gebaseerd op de gelijknamige bekroonde bestseller van Emma Donoghue, in het Nederlands vertaald als ‘Kamer’.

Regisseur Lenny Abrahamson (Frank) blijft trouw aan het boek en weet tegelijkertijd Jack, Ma en hun bijzondere wereld op een intense, aangrijpende manier naar het witte doek te vertalen.

Deze ontroerende film toont aan dat de liefde voor je kind zelfs de meest vreselijke omstandigheden overwint.

De film is vanaf 3 maart in de bioscoop.

Regie
Lenny Abrahamson

Cast
Lenny Abrahamson
Jacob Tremblay
Sean Bridgers
Joan Allen
William H. Macy
Wendy Crewson

Trailer

 

Gerelateerde artikelen

Amy Adams is de ideale vriendin

Door:

Amy Adams is geboren in 1974 en binnen vijftien jaar uitgegroeid tot één van de bekroonde lievelingetjes van Hollywood. Met haar prachtig lange haren, opvallend blauwe ogen en geweldige persoonlijkheid.

Lees verder

Bioscoop: 3 Coers

Door:

Deze film draaide op het filmfestival van Venetië waar hij kans maakte op een Gouden Leeuw en is vanaf 6 november in de bioscoop.

Lees verder

FemNa40