Beelden op sokkels

Door samen te werken, is beeldhouwen vooral gezellig. Het geeft een extra dynamiek aan het creatieve proces.

Door elkaar te stimuleren en naar elkaars werk te kijken, ontstaan er nieuwe ideeën.

Dat helpt je weer om je eigen beeld vorm te geven. Onderstaand heb ik een aantal voorbeelden voor jullie.

 

Dit stoere beeld is gemaakt door een man. In vergelijk met vorige beeldjes is dat zeker te zien. Hij staat regelmatig op zaterdag zijn werkstress weg te hakken in het Atelier van steen tot beeld.

Zo hard af en toe, dat onlangs de twee koppen (rechtsonder in het beeld) er vanaf vlogen. Niet getreurd, als een echte man was ook daar weer een oplossing voor: het werd een mooi gat de diepte in...

Deze 'Zweefduik' werd heel anders op de sokkel gezet dan oorspronkelijk gepland. Deze cursist houdt er zeker de vaart in.

 

Ook dit mooie beeldje is deze week op zijn/haar sokkel gezet! Het heet: Liefde. Het is met veel liefde gemaakt met in het achterhoofd het grote gemis van een dierbare partner.

Van beide zijden zie je een hartvorm. Dierbaar dit kwetsbare beeldje van Chinese speksteen.

 

Het zit zeker in de lucht: er is alweer een beeld op een sokkel gezet. Deze cursiste heeft dit beeldje voor haar dochter gemaakt, met al haar gevoel en passie. De roze Chinese speksteen geeft altijd een zachte uitstraling.

Deze beeldhouwster volgde helemaal de steen, stapje voor stapje, heel doordacht. Wat bijzonder om zoiets van je moeder te krijgen!

 

FemNa40