Blijf in beweging tijdens de feestdagen

Tijdens de feestdagen zoeken de meesten van ons de gezelligheid op. Lekker binnen zitten, kaarsjes aan, filmpje kijken of een spelletje doen en natuurlijk vooral ook lekker eten.

Niet zo gek ook dat we tijdens de kerstperiode nog wel eens een paar kilo's aankomen. Zonde. En onnodig. In beweging blijven, maakt al een groot verschil.

Een actiever tintje geven aan de feestdagen is helemaal niet zo lastig en kan zelfs ontzettend leuk zijn.

Houd je van spelletjes? Regel dan een Wii of ander soort spelcomputer waar je beweegspellen mee kunt doen. Dans, ski, tennis. Ben je met veel? Zet dan een competitie op met verschillende onderdelen over de dag verspreid. Zo kom je ongemerkt toch aan je beweging. Iets minder actief misschien, maar ook leuk: ga sjoelen of bowlen. Een bowling baan moet je wel op tijd reserveren.

Wandelen

Veruit het populairst tijdens de kerstdagen is de wandeling. Als het meezit lekker stampen door de sneeuw, genieten van een prachtig winters landschap. Of even uitwaaien op het strand of hollen door het bos. Ook je visite kun je lekker mee naar buiten nemen, des te fijner is het om je na afloop weer op te warmen met iets lekkers.

Ook 's avonds na het eten kan het heerlijk zijn om nog even te lopen. Je verbrandt even flink wat energie en raakt dat eventuele volle gevoel kwijt. Daarbij is het 's avonds ook leuk om gewoon door de straten te wandelen. Veel huizen zijn versierd en de straten zijn mooi verlicht. Zorgt voor een extra groot kerstgevoel!

Wintersporten

Het is een beetje afhankelijk van het weer, maar met een beetje geluk kun je sleeën of langlaufen. Schaatsen kan altijd. Het liefste natuurlijk op natuurijs, maar je kunt ook een bezoekje brengen aan een ijsbaan. Tijdens het schaatsen gebruik je heel veel spieren.

Lekker sporten

Ook voor de iets fanatiekere sporters zijn er allerlei mogelijkheden. Een rondje hardlopen na het ontbijt is natuurlijk een fijn begin van de dag. Een korte fitness work-out in je eigen huis is ook goed in te passen in het drukke kerstschema. Steeds meer sportscholen zijn tijdens de feestdagen ook (beperkt) open.

Daarbij worden er op allerlei plekken speciale kerst work-outs georganiseerd. Bootcamps, hardlopen, wandelen, spelletjes. Voor ieder wat wils. Kijk dus vooral wat er bij jou in de buurt te doen is.

Dansen

Wil je de kerstdagen in stijl afsluiten? Dans. Zet een muziekje aan en waag een pasje in de huiskamer of bezoek een gelegenheid. Met een uurtje verbrand je minimaal 300 calorieën.

Geplaatst door: Annemieke Hoogland

FemNa40