Daar gaan ze

Je hebt de voordeur opengedaan zonder te kijken of je degene die aanbelde ook kent.

Voor je staan twee personen in jassen met een of ander bedrijfslogo daarop.

Ze kijken je stralend aan en beginnen een verhaal.

Jij luistert. Het geheel geeft je opeens geen goed gevoel. Wat nu?

 

Tijdens een workshop veiligheid voor ouderen vertelde een vrouw dat ze na het openen van haar voordeur twee mannen zag staan. Ze hadden een heel verhaal met een vraag. De vrouw houdt van een praatje en vindt het gezellig als er iemand langskomt. Maar ze geloofde de mannen niet.

Ze woont al jaren alleen en was op dat moment ook alleen. Ze baalde ervan dat ze zo snel haar voordeur had geopend. Ze had er juist een gewoonte van gemaakt om eerst even door het hoekraam in de woonkamer te kijken wie er voor de deur staat.

Babbeltruc

Ze had over babbeltrucs gehoord en ze wist dat als ze eenmaal binnen zijn de een je aan de praat houdt en de ander je huis doorzoekt op waardevolle spullen. Ze was er zich ook van bewust dat het niet moeilijk te ontdekken is dat ze alleen woont. Maar, ze had steeds gedacht: zoiets overkomt mij niet.

Rustig blijven

Ze bleef heel rustig. Dacht ondertussen snel na. Vervolgens lachte ze vriendelijk naar de mannen en zei: ik roep mijn zoon er even bij. Ze draaide haar hoofd al naar rechts. De mannen waren op slag stil, keken haar niet meer aan, mompelde toen iets en liepen snel weg. Wat was ze trots op haar vondst die zo goed uitpakte.

Met een onverwachte reactie breng je plannen van kwaadwillenden in de war. Je verstoort hun focus op het doel. Staan er twee of meer onbekende personen, mannen, vrouwen of volwassenen met kind voor je deur met een mooi vloeiend verhaal? Wees dan op je hoede!

Gerelateerde artikelen

FemNa40