Dromen

Dromen, ik heb nog zoveel dromen waarvan ik hoop dat ze uit gaan komen. Ik droom onder andere dat ik veel mensen kan helpen met hun mond.

Er zijn nog zoveel mensen die niet weten wat een mondhygiënist is of doet. Of omdat ze misschien niet naar de tandarts of mondhygiënist durven omdat het zolang geleden is.

Maar mensen kunnen ook bang zijn voor de eventuele pijn, schaamte, slechte ervaringen.

 

Problemen

Mensen met financiële problemen, mensen die wel willen, maar het niet kunnen betalen. Er kunnen zoveel reden zijn… Zo werd ik een keer huilend aangesproken door iemand, waarbij er een vulling was uitgegaan in een boventand. Dit was ook  goed te zien en  ze schaamde zich.

Ze vertelde dat ze geen tandarts had en dat ze een nieuwe vulling niet kon betalen, of ik iets voor haar kon betekenen. Ik vind dit soort situaties echt vreselijk… ik wilde haar zo graag helpen (en dit is nog maar één situatie die ik schets).

Tandarts

Maar ik kan geen vullingen maken, hiervoor moet ze echt naar de tandarts. Het enige wat ik voor haar kon doen, was een tandarts zoeken die haar wilde helpen en dat ze het bedrag in termijnen terug zou kunnen betalen. Gelukkig is dat gelukt. Wat is het dan fijn dat je als mondhygiënist goed kunt samenwerken met tandartsen. En dit is omgekeerd precies hetzelfde.

Ik droom

  • Ik droom dat deze vrouw snel in een situatie komt dat ze weer kan lachen en blij kan zijn.
  • Ik droom dat tandheelkunde voor iedereen toegankelijk blijft. En dat mensen geen behandelingen uit hoeven te stellen omdat ze het niet kunnen betalen.
  • Ik droom dat er tandartsen en mondhygiënisten zijn, die openstaan voor deze problemen.
  • Ik droom dat iedereen een gezonde mond heeft en daar wil ik graag aan meewerken!
  • Ik wil iedereen laten kennismaken met de mondhygiënist, weet dat je welkom bent, in wat voor situatie je ook zit!
FemNa40