Frisse lucht!

Het houdt de gemoederen in huize Mossel wat meer bezig dan anders: buiten bezig zijn.

Eerlijk is eerlijk, gezin Mossel is net als heel veel mensen toch liever lui dan moe.

We willen nog wel ’s fietsen, maar dat is vrijwel altijd richting een terrasje.

 

Terwijl het zo enorm nodig is, een frisse neus halen want daarmee maak je gelukshormonen aan. Van binnen hangen wordt geen mens vrolijker! En na 3 weken vakantie deze meimaand en vrij weinig buitenshuise activiteiten moest ik wel in actie komen. We werden te lamlendig!

Bosbezoekje, heidewandeling, beetje wroeten in de tuin, daarmee schieten je serotonine en dopamine levels echt de hoogte in. Dat zijn dus die gelukshormonen en je krijgt ze o.a. van buiten lopen, van kijken naar de blaadjes en de bomen, van het luisteren naar vogels en van de handjes in de aarde.

Die blije kindergezichtjes bij het maken van moddertaartjes komen niet zomaar. Dat is de serotonine. En de volwassen variant van zandtaartjes is plantjes poten. En vervolgens een tomaatje plukken van je eigen (AH) moestuintje op je balkon! Een puur dopamineshotje.

Dat is dus het onderdeel ‘fris in je hoofd’ maar hoe zit het dan met fris in je huis?

Nu de temperaturen wat omhoog gaan, mogen je ramen en deuren open zo vaak als het kan. Dat brengt natuurlijk beestjes binnenshuis maar niet elk beestje is vervelend. Aanvoerder op Kaat’s ‘deze-vind-ik-vervelend’-lijstje? Mieren!

Om die van mijn aanrecht te houden zet ik EcoClean van Ecodor in. Het werkt op basis van enzymen en vreet dus de viezigheid op het aanrecht op qua luchtjes en werkt ook nog onzichtbaar door.
Op www.kortemetten.club vind je een handig artikel over de werking van enzymen en een test van EcoClean.

Een aanrader want de mieren komen steeds in kleinere aantallen terug. Het is dus géén mierenverdelger,
het helpt enkel mee door mijn aanrecht te ontdoen van viezigheid waar die mieren op af blijven komen. Ik heb nog wat meer mierentips op de site staan, mocht jij ze ook al meer dan beu zijn.

Foto

 

Gerelateerde artikelen

FemNa40