Mijn doel is om andere mensen te helpen bij de zoektocht naar wat je nu echt een goed gevoel geeft. Dan komen we er niet onderuit om breed te kijken en verschillende gebieden erbij te betrekken zoals de psyche, mindset, gewoontes, lifestyle, het sociale leven en je voedingspatroon.


Ik heb enkele jaren in het onderwijs gewerkt, maar heb mijn baan opgezegd zodat ik volledig kan werken aan mijn grote passie: gezondheid. Op dit moment net twee studies achter de rug: Medische Basisvakken en Orthomoleculaire geneeskunde. In december 2013 is mijn boek “De Supplementenwijzer” uitgekomen. Ik hoop medio 2014 de deuren van mijn praktijk in het midden van Nederland te kunnen openen om mensen individueel te begeleiden. Wel geef ik af en toe workshops, cursussen en trainingen. Houd hiervoor de site http://www.weekendagenda.com in de gaten.


http://www.ahealthylife.nl/

Kinderen en eczeem

Door:

Maar liefst 1,2 miljoen Nederlanders heeft te kampen heeft met chronische huidklachten. Op nummer één staat eczeem, op de voet gevolgd door psoriasis.

Lees verder

Voorjaarsmoeheid

Door:

Nu het weer opgeklaard is, hoor ik veel mensen om mij heen klagen over moeheid. Tegenwoordig heb ik energie te over, daarom ga ik in dit blog met je delen hoe dat zo gekomen is.

Lees verder

Van grond tot mond

Door:

Het is geen geheim dat kanker steeds vaker voorkomt. Zelfs jonge kinderen krijgen er in toenemende mate mee te maken. Een van de belangrijkste mineralen tegen kanker is selenium.

Lees verder

Straling en onze gezondheid

Door:

Ik volg al jaren het gezondheidsnieuws en één ding is me opgevallen: terwijl veel Europese landen WIFI op scholen verbieden, krijgen kinderen in Nederland gratis een iPad van de leerkracht uitgedeeld.

Lees verder

Patatje oorlog

Door:

Linda de Mol heeft in haar glossy de oorlog verklaard aan de gezondheidsbeweging. Ik denk dat iedereen wel weet dat een patatje best eens kan, maar dat het niets toevoegt aan je gezondheid.

Lees verder

De Nationale GezondheidsBeurs

Door:

Als standhouder ben je al gauw een paar duizend euro kwijt. Voor grote bedrijven is dit heel gemakkelijk op te brengen. Ik trof veel stands aan die niets met gezondheid te maken hebben.

Lees verder

Een sterk gebit

Door:

Tandartsen kunnen steeds meer rotte tanden bij kinderen waarnemen. Bij kleuters treffen ze soms wel 15 doorgerotte tanden per mond aan.

Lees verder

Seks is zo gezond

Door:

Door een gebrek aan lichaamsbeweging kunnen mensen gestresst raken. Meer seks kan hier een oplossing voor zijn. Je treft hier een lijst aan wat de voordelen zijn van geregeld een vrijpartij hebben.

Lees verder

Sterke botten!!

Door:

De botontkalking grijpt steeds meer om zich heen. Een pilletje per dag slikken is wel erg makkelijk. Hebben deze mensen gelijk?

Lees verder

Haver een levensverlenger?

Door:

De kranten kopten ruim een week geleden massaal dat havermout een soort levenselixer zou zijn. Het is volgens de journalisten absoluut de sleutel naar een lang en gezond leven. Ik wilde hier het mijne van weten.

Lees verder

Zitten is dodelijk

Door:

De lijst met negatieve effecten van het stilzitten is erg lang. Eigenlijk weet iedereen wel dat bewegen heel gezond is en dat stilzitten onze gezondheid nadelig beÏnvloedt.

Lees verder

Is drinkwater giftig?

Door:

Recent was er in het nieuws dat het eten uit blik of plastic je bloeddruk kan verhogen. Dat komt omdat bij deze verpakkingsmaterialen gebruikgemaakt wordt van de weekmaker BPA.

Lees verder

Detoxen onzin?

Door:

De NOS heeft een item uitgezonden waarin het detoxen in twijfel werd getrokken. Bestaat het detoxen nu werkelijk of is het fenomeen totaal verzonnen?

Lees verder

Eerder oud door suiker?

Door:

Welk effect heeft suikerrijke frisdrank op onze gezondheid. Het blijkt namelijk dat mensen die dagelijks enkele keren genieten van dit soort mierzoete drankjes dit moeten bekopen met een korter leven.

Lees verder

Verborgen ingrediënten

Door:

Televisieprogramma Brandpunt heeft aandacht besteed aan overdoseringen door multivitaminen. Volgens het programma geven we in Nederland per jaar zo’n 300 miljoen euro uit aan vitaminepillen.

Lees verder

Melk goed voor elk?

Door:

Melk goed voor elk? Volgens Zweedse onderzoekers hebben vrouwen die 20 jaar lang drie glazen melk per dag drinken ruim twee keer zoveel kans om vroegtijdig te overlijden.

Lees verder

Vezels levensverlengend

Door:

In een onderzoek kwam naar voren dat mensen met hart- en vaatziekten vaak een tekort hebben aan vitamine A, vitamine E, vitamine K, bètacaroteen en lycopeen.

Lees verder

E-nummers

Door:

Mora heeft de smaakversterker E621 uit de producten gehaald omdat klanten dat niet meer willen, waardoor ze minder verkopen. Ze hebben dit nu vervangen door natuurlijke kruiden en specerijen.

Lees verder

Kiemen tegen kanker

Door:

Kees Meijer onderzocht de invloed van kiemen op onze gezondheid. Zo ontdekte hij dat kiemen van broccoli beschermen tegen hart- en vaatziekten, ontstekingen en diabetes.

Lees verder

Dik door tarwe

Door:

Ik krijg steeds vaker de vraag van mensen hoe ze kunnen afvallen. Sinds ik tarwe uit mijn dieet heb geschrapt heb ik nu eerder last van ondergewicht.

Lees verder

Moe na het eten

Door:

In de documentaire Food Matters had één van de geïnterviewde experts het over het verschijnsel leukocytose. Ik wilde ik nu toch wel het fijne over dit onderwerp weten.

Lees verder

Thee vol gif?

Door:

Greenpeace heeft een rapport openbaar gemaakt waaruit blijkt dat 94% van de door hun onderzochte thee vol zit met giftige bestrijdingsmiddelen.

Lees verder

Liever biologisch

Door:

Veel mensen vinden biologische voeding maar onzin. Je betaalt het driedubbele en daarmee ben je een dief van je eigen portemonnee. Ik zie dat heel anders, maar het is moeilijk anderen hiervan te overtuigen.

Lees verder

Vrolijker door het leven

Door:

In een artikel dat ik laatst tegenkwam, stond dat depressie gelinkt is aan ontstekingen in de hersenen. Toen ik laatst één van de laatstgenomen foto’s van Robin tegenkwam, zag ik dat zijn wangen en neus nogal rood waren.

Lees verder

De eed van Hippocrates

Door:

Hippocrates was degene die zei: ‘Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding’. Het allerlaatste waar artsen tegenwoordig les over krijgen is voeding. De gemiddelde arts krijgt geen les over voeding, wel over

Lees verder

Dik door stress?

Door:

Vorige week was er in het nieuws dat stress de stofwisseling kan vertragen. Een vertraagde stofwisseling kan als gevolg hebben dat je aankomt.

Lees verder

Kokosolie giftig?

Door:

EditieNL heeft in een uitzending aandacht besteed aan een nieuw dieet genaamd: Het Normale Dieet. Iedereen is alle diëten zo zat, dat we gewoon weer normaal mogen eten.

Lees verder

Medicijnresten in water

Door:

Tijdens mijn zoektocht kwam ik erachter dat er nogal wat mis is met ons dagelijks drinkwater. Hoewel we in Nederland relatief goed water hebben met weinig chloor, wordt er op slechts 60 stoffen getest.

Lees verder

Alternatief of regulier?

Door:

Vorige week was er in het nieuws dat bijna de helft van de reumapatiënten kiest voor een alternatieve behandeling. Meestal gaat het hierbij om acupunctuur, voedingssupplementen of homeopathie.

Lees verder

‘Groene’ cola

Door:

Afgelopen week heeft Coca-Cola groot uitgepakt: eindelijk is er nu supergezonde cola met een milieuvriendelijke verpakking. Speciaal voor dit product is het concern afgestapt van de vertrouwde kleuren rood met wit.

Lees verder

Wel of geen zonnebril

Door:

De afgelopen week konden we in de media lezen dat ook baby’s nu massaal aan de zonnebril moeten. Het bericht is niet door de makers van designbrillen de wereld in geslingerd, maar door het Oogfonds.

Lees verder

Ontstekingen aan het brein

Door:

De afgelopen week was er in de krant te lezen dat chronische vermoeidheid het resultaat zou kunnen zijn van een ontstoken brein. Dat verband hebben velen nooit gelegd. Ik wil nog een stap verder gaan.

Lees verder

Quinoa

Door:

Afgelopen week zijn we weer opgeschrikt door een item over quinoa in het tv-programma Radar. De stuipen werden ons op het lijf gejaagd, want het bleek dat er allemaal chemisch gif zit op dit biologische pseudograan.

Lees verder

Chemicaliën in tandpasta

Door:

De afgelopen dagen werden we opgeschrikt door het bericht dat er vaak chemicaliën in onze tandpasta zit. Het blijkt dat ook hier xeno-oestrogenen verantwoordelijk voor zijn.

Lees verder

Wat is nu ècht gezond?

Door:

De aard van een calorie doet er niet toe en een calorie is een calorie. Dat klopt. Een liter is ook een liter. Maar een liter vers bergwater is iets anders dan een liter cola light.

Lees verder

Je darmen helen

Door:

De darmflora kan bepalen of een alcoholist een alcohollever krijgt of niet. Veel mensen staan er niet bij stil, maar ongemerkt passeren jaarlijks honderden kilo’s en liters voeding de darmwand.

Lees verder

Peulvruchten verlagen cholesterol

Door:

Peulvruchten kunnen het cholesterolgehalte verlagen. Op zich is cholesterol helemaal niet slecht. Cholesterol is de basis voor de vorming van vitamine D en vele hormonen in het lichaam. Onmisbaar dus.

Lees verder

Hoe hoog is jouw energiepeil?

Door:

Afgelopen week werden de resultaten bekendgemaakt van een onderzoek naar het energiepeil van werknemers. Wat blijkt? Een kwart van de Nederlandse werknemers gaat futloos naar het werk!

Lees verder