Goed slapen heb je zelf in de hand!

De afgelopen tijd zijn er meerdere artikelen en resultaten van onderzoeken verschenen over de gewoontes van slapend Nederland. En dit zijn geen geruststellende berichten.

Met een paar (kleine) aanpassingen overdag, kun je ervoor zorgen dat je nachtrust beter wordt. Met de tips uit onze infographic zul je beter gaan slapen en dat binnen 24 uur!

 

Verontrustende resultaten slaaponderzoek

Jonge werknemers blijken moeite te hebben moeite om elke dag fit naar het werk te gaan, bijna de helft van de Nederlanders is ontevreden over hun nachtrust en kinderen slapen te weinig door het gebruik van social media. Zomaar een aantal berichten die de afgelopen weken in de media verschenen. Ook de resultaten van de enquête over slaapgewoontes van Nederlanders, uitgevoerd door de Nederlandse Vereniging voor Slaap/Waak Onderzoek (NSWO), zijn verontrustend.

Het onderzoek laat zien dat 31% van de Nederlanders zich overdag slaperig voelt en 20% daarom overdag een dutje doet. Men telefoneert in bed (47%), kijkt tv (40%), surft op internet (35%) en is bezig met social media (29%). Het drinken van alcohol of cafeïne houdende dranken is ook populair voor het slapen gaan. Dit zijn geen gewoontes die de slaap bevorderen, integendeel. Je zou je kunnen afvragen of mensen die slecht slapen dit wellicht aan zichzelf te wijten hebben.

Zelf actie ondernemen voor een beter nachtrust

Een slechte nachtrust kan worden veroorzaakt door stress, lichamelijke problemen of een verstoring van het dag- en nachtritme. Maar ook het beweegpatroon, voeding en drank en zelfs elektronische apparaten kunnen de nachtrust beïnvloeden. Het lijkt wel of sommige mensen zich erbij neerleggen dat ze slecht slapen en na een tijdje zelfs gewend raken aan te weinig slaap of een slechte nachtrust.

Wil je meer tips voor een goede nachtrust? Ga dan naar: Energy+

FemNa40