Hoe start jij je dag?

Begin jij wel eens met een lach? Het is natuurlijk gek om in je eentje te gaan zitten lachen. 

O, doe jij dat gewoon? Super!

 

Voor degenen die daar moeite mee hebben, is dit artikel geschreven. Ik neem je mee in een verhaal van wakker worden tot de deur uitgaan. Hoe zorg je voor een goed gevoel en dat de lach vanzelf op je gezicht verschijnt?

We gaan niet direct voor een uitbundige dijenkletser, die zijn voor een speciaal type mensen. Maar we gaan nu voor een heerlijk zachte, warme en diep van binnen gloeiende lach. Doe je mee?

Zacht en warm lachen

Tingeling. De wekker gaat. Het is 6 uur en het wordt al licht in mijn slaapkamer. Dat komt niet door het licht van buiten maar van dat fantastische wake-up light welke ik mijzelf cadeau heb gedaan. Een aanrader.

Ik doe mijn ogen open. Langzaam wordt het vage beeld duidelijker en zie ik de contouren van het schilderij tegenover mijn bed. De kus van Gustav Klimt glimt me tegemoet.

Dankbaar

De start van deze ochtend is vast. Ik bedenk 5 dingen waar ik dankbaar voor ben. Wat dit is, wisselt enorm.
Op dit moment is het dat ik dankbaar ben dat ik zulk leuk werk heb, dat ik erbij was toen mijn kat onlangs overleed, dat ik in staat ben om in een heerlijk huis te wonen, dat ik een super hulp heb gevonden voor de tuin en dat ik daar weer licht begin te zien en ik ben dankbaar dat mijn dochter haar eigen pad volgt en op dit moment bij haar man in Amerika is.

Al deze gedachten maken dat er een glimlach op mijn mond verschijnt. Zelfs zo vroeg wanneer ik nog maar half wakker ben.

Douche

Aquanotes. Sommige mensen hebben eerst koffie nodig voordat er wat anders gebeurt. Ik ben zo iemand die eerst onder de douche springt. Onder de douche word ik namelijk echt wakker. Mijn ogen willen dan pas echt wat gaan zien. Het zal de leeftijd zijn.

In de douche heb ik iets waar ik echt blij van word. Dit zijn aquanotes. Een kladblokje wat je in de douche kunt ophangen en waarvan het papier nat kan worden. Je kunt het gewoon beschrijven met een potlood.

Onder de douche krijg ik namelijk altijd mijn beste ideeën. Menig(e) boek(en) heeft hier zijn oorsprong gevonden. En je kunt berichtjes voor elkaar achterlaten. 

De aquanotes zijn niet verkrijgbaar in Nederland. Daarom heb ik speciaal een zending laten komen uit Amerika. Wil je deze super handige en vrolijke aquanotes bestellen, kijk dan in het winkeltje. Ze kosten € 8,50 per stuk
+ verzendkosten.

Terwijl ik me insmeer met Nivea douchecrème 'happy time' word ik al blij van alle vrolijke ideeën die ik krijg. Programma’s die ik kan maken, collega’s die ik kan helpen met nuttige informatie, onderwerpen die ik in de opleiding wil behandelen, het lesmateriaal dat beschikbaar komt.

Lachcrème

Na het aankleden kam ik mijn haren en smeer ik dagcrème op. Dagcrème? Lachcrème! Probeer het maar eens. Ga voor de spiegel staan en stel je voor dat overal waar je de lachcrème smeert je huid in kleine lachjes uitbarst.

Al je cellen beginnen te gloeien en te glimmen van vrolijkheid. Eh, je weet pas of het zo is totdat je het probeert. Dus…

Terwijl ik naar beneden loop, bedenk ik me dat al mijn cellen aangestoken worden door de cellen die zojuist in aanraking zijn gekomen met de lachcrème. Het is een soort kettingreactie. Totdat alles trilt van de pret.

Reinigen

Beneden aangekomen drink ik een glas warm water met citroen. Het reinigt en helpt om de afvalstoffen die je
‘s nachts hebt verzameld af te voeren. Daarna doe ik de Tabata.

Wat de Tabata is? Dat is een programma van maar liefst 4 minuten waarin je 8 keer oefeningen doet:
20 seconden oefenen, 10 seconden rust. Het maakt niet uit wat je doet, als je maar wat doet. Op Youtube is er een flink aantal te vinden, ik gebruik deze Tabata.

 

 

Daarna maak ik mijn spinazie/sla/groente/kruiden-groene smoothie en start ik de dag. Omdat ik zo vroeg opsta, kan ik nog een uur werken voor ik naar mijn werk ga. Dit uur gebruik ik om aan mijn boek te schrijven – op dit moment het kinderboek over lachyoga – of om iets anders te doen waar ik zin in heb.

Auto

Wanneer ik in de auto stap om naar mijn werk te rijden moet ik altijd denken aan de start: de motorlach; 
je start 3 keer en zegt 'hahaha, hahaha, hahahahahahhaha' waarbij je bij de laatste keer wegrijdt. Sta je voor het stoplicht? Lach! Is het stoplicht op groen? Zeg 'brrrrrrmmmm' en rijd vrolijk door.

Als ik het zo teruglees dan zie ik het. Het leven is eigenlijk simpel. je kunt met weinig toe. En je fantasie kan daar een grote hulp bij zijn.

Hoe start jij je dag?

Gerelateerde artikelen

Blijf ademen

Door:

Als je naar het nieuws kijkt, vergaat het lachen je vaak. Maar adem in, adem uit. Het leven lijkt soms wel een grote grap, maar dat is het natuurlijk niet.

Lees verder

FemNa40