Hallo, wat leuk dat je over mij leest. Mijn naam is Saskia van Velzen. Het belangrijkste voor mij is vertaald in mijn visie:


To create a happier world by helping people to create their own happiness.


Als kind lachte ik veel. Achterin de klas, de slappe lach met vriendinnen, wie kent dat niet?  Toch was er ook een tijd dat de lach verdwenen was. Het leven werd SERIEUS. Gelukkig vond ik vervolgens de weg naar de lach terug. En leerde ik daarna over lachen zonder reden. Had ik dat maar eerder geweten.


Dat lachen zonder reden doe ik tegenwoordig door het geven van lachworkshops en de opleiding tot Laughter Yoga Leader. Het is de missie van de Lachwinkel om lachyoga te professionaliseren in Nederland en Vlaanderen zodat het beoefenen van lachyoga net zo normaal is als het gaan naar de sportschool. Mijn eerste boek: “Lachyoga, lachen zonder reden” ligt sinds april 2014 in de winkels.


Waarom schrijven voor FemNa40? Vroeger was je na je veertigste oud. Ging je denken aan je pensioen. Tegenwoordig ligt er nog een heel leven voor ons. Ik ben ruim 40+ en het is het allerleukst om te lachen met mensen van 40+. Omdat zij de schaamte voorbij zijn. Alles is al een keer voorbij gekomen, niets is meer echt te gek. En dan kunnen we echt lekker los.

Het grote ABC van de lach

Door:

Iedere bruiloft, iedere leeftijdsmijlpaal en vele andere feesten kennen het ABC. Met het ABC zijn we ook opgegroeid, je weet wel: de A is een aapje dat eet uit zijn poot, de B is de bakker die bakt er ons brood.

Lees verder

Blijf ademen

Door:

Als je naar het nieuws kijkt, vergaat het lachen je vaak. Maar adem in, adem uit. Het leven lijkt soms wel een grote grap, maar dat is het natuurlijk niet.

Lees verder

Kom hier met die glimlach

Door:

De lange donkere nachten en korte dagen zijn weer aangebroken. De blaadjes zijn al gevallen en het weer is guur en onbestendig. Soms komt toch de zon weer even door en is het iets behaaglijker buiten.

Lees verder